top of page

231 barn tog medvetet överdoser av ”ADHD-droger” Totalt 657 sm


Förra året tog 231 barn (10-19) överdoser av ”ADHD-droger” (Ritalin, Concerta, Elvanse) i självdestruktivt syfte eller i självmordssyfte. Det är det högsta antalet någonsin. Totalt har 1330 barn tagit överdoser, medvetslösa och hallucinerande.

Förra året blev 106 småbarn 0-4 förgiftade av ADHD-droger. Det högsta antalet någonsin och en ökning med 47 procent från 2018. Totalt 657 småbarn har förgiftats av ”ADHD-medicin”. Tystnaden är total.

231 barn (10-19) tog medvetet överdoser av ”ADHD-droger” (amfetaminliknande Ritalin, Concerta, Elvanse) i självdestruktivt syfte eller i självmordssyfte förra året.

Totalt har 1330 barn tagit överdoser sedan 2011, många med ambulans till akuten, medvetslösa och hallucinerande.

Bakom siffrorna (från Giftinformationscentralen) döljer sig en ofantlig tragik med barn som i många fall fått åka ambulans till akutmottagningar för behandling.

Media och myndigheter är helt tysta om detta. KMR har varnat för detta och liknande scenario med beroende och langning sedan 1988.

Några exempel:

• 14-åring, tagit sexton gånger normaldosen av sin Strattera; till sjukhus med ambulans.

• 15-åring, tagit runt 50 Elvanse på några dagar; ”varit psykotisk, varit uppvarvad, inte sovit”, nu på sjukhus.

• 12-årig tjej, tagit sexton gånger normaldosen av sin Concerta; på sjukhus, ”nervös … hjärtklappning, hög puls”.

• 14-årig tjej, tagit Elvanse; på sjukhus, ”plockig, hallucinerar”.

• 16-årig tjej, tagit 10 Ritalin och 8 Mirtazapin (antidepressiv) i självmordssyfte; på sjukhus, hittades ”halvt medvetande, såg elefanter, hörde röster”.

Förgiftade småbarn

Enligt data från Giftinformationscentralen har även 657 småbarn (0-4 år) blivit förgiftade av ADHD-droger sedan år 2011. 106 förra året. KMR har informerat om de alarmerande förhållandena ett antal gånger tidigare. Media är knäpptyst.

“Varje fall är ett för mycket naturligtvis” sade Läkemedelsverkets Bror Jonzon i början av 2014. Sedan dess har vi haft 485 fall ”för mycket”, utan att Läkemedelsverket eller Socialstyrelsen gjort något för att stoppa utvecklingen. Det bara rullar på utan åtgärder.

Det här är en helt annan bild än den vi serveras i media, där Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets psykiatriska experter av okritiska journalister tillåts berätta sagor. Det här är barn som förstör den falska psykiatriska PR-bilden av en verksamhet, en miljardindustri, där unga med hjälp av ”medicin” får en ”normaliserad dopaminhalt” i hjärnan, och då kan ”klara skolan”, undvika missbruk, olyckor och kriminalitet. Ordet myt är ett understatement. Katastrof är ett bättre ord.

Det här är barn som både Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets psykiatriska konsulter – ofta med nära koppling till tillverkarna av pillren – medvetet osynliggjort, som man uteslutit från sina utredningar, trots full vetskap om att de finns.

_______________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page