top of page

KMR på Almedalen


KMR-medlemmar delade ut flera tusen ex av KMR:s senaste tidning ”mänskliga rättigheter” under Almedalsveckan. Tidningen tar upp psykiatrins totala brist, för att inte tala om katastrofala, resultat, och den enorma samhällskostnad det orsakar (200 miljarder per år enligt Nationella samordnaren för psykisk ohälsa). Det mötte mycket positivt respons från mängder av människor.

”Nyss slutat som lärare efter 40 år; ADHD-området är förfärligt, fullständig katastrof. Jag höll på att gå upp i atomer … det är faktiskt så illa, kan knappast bli värre. Har lämnat skolan, oerhört tröttsamt på slutet. Usch!”

”Ja, ni har helt rätt. Vi som arbetade inom psykiatrin före besluten togs att patienterna skulle ut till små boenden blev många glada då, men det har ju blivit ännu sämre. Det är fantastiskt att ni kämpar – fortsätt snälla.”

– Pensionerad psykiatriker

”Jag har slutat som psykolog för jag är helt emot psykofarmaka det är ju helt fantastiskt att ni arbetar med detta.”

Wow, nu blir jag glad att några äntligen förstår att psykiatrin är helt vansinnig.

”Psykiatrin är ett lotteri. Mycket lättare att få hjälp hos ortopedin än hos psykiatrin.”

– Förskolelärare

”Psykiatrin är fortfarande ett experiment.”

_______________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page