top of page

Ett storslaget 50-årsjubileum

CCHR, Citizens Commission on Human Rights som är moderorganisationen till KMR, firade nyligen ett 50-årsjubileum – i Hollywood. Samtidigt delade man ut Thomas Szasz-priset till kämpar för mänskliga rättigheter. Vår svenska KMR-medlem Aleena Gibson, singer songwriter och kompositör (Empty rooms bl.a.) som även själv deltagit i Melodifestivalen två gånger, var med på jubileet och berättar här om en pampig tillställning.

Det var ett mycket välorganiserat, glittrande och celibritetstätt event med gäster som bland annat Anne Archer och Kirsty Alley. Middagen var fantastiskt god och öppningsunderhållningen med Mark Isham, David Campbell och Michael Duff var pampig och spektakulär.

Årets första prismottagare av Thomas Szasz-priset, dokumentärfilmaren Kevin P. Miller presenterades och videon om hans fantastiska dokumentärer Generation Rx och Letters from generation Rx, var så fruktansvärt starka att jag tror vi alla grät. De har fått oändligt många utmärkelser.

Kvällens andra prismottagare, advokaten Andy Vickery, tog upp fighten mot Big Pharma och berättar om hur läkemedelsbolaget Eli Lilly reagerade ungefär lika starkt som en grizzlybjörnsmamma skulle reagera om man gick in i hennes ide och tog hennes björnunge ifrån henne, när Andy stämde dem på många miljoner dollar för att ha orsakat att en man dödade hela sin familj och sig själv efter att ha varit på deras psykofarmaka i endast två dagar. Efter att ha slagits i rätten vann han och lyckades få till en lagförändring om att alla psykofarmaka måste ha varningstexter om biverkningar, han bevisade att medicinerna han tog orsakade hans våldsamma personlighetsförändring från make, pappa och farfar, till mördare.

Under slutunderhållningen, som för övrigt var enastående med stjärnor som James Barbour (Phantom on the Opera på Broadway), Mark Isham (mycket känd filmmusiker) och David Campbell som spelat med på 450 guld och Platinaskivor, blev alla CCHR/KMR representanter från hela världen som var där, bekräftade av alla gäster med stående ovationer.

Det största hotet mot mänskligheten är utplånandet av våra barns framtid med starka psykdroger och det var verkligen budskapet här. Oavsett vem man är, vad man gör eller vad man tror på så måste vi slåss tillsammans för att utplåna brott mot mänskliga rättigheter inom psykiatrin.

___________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039

129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page