top of page

Ny skolskjutning av en person på psykiatriska droger – 17 döda

I onsdags sköts 17 personer ihjäl i Florida av Nikolas Cruz, 19 år, som gick in på en skola i Parkland, Florida med automatgevär. Medan media koncentrerar sig på skjutvapen som orsak så menar vi att det är de psykiatriska drogerna som utlöser det sanslösa våldet.

Nikolas Cruz fick precis som majoriteten av alla som begått skolskjutningar och masskjutningar, psykiatrisk behandling och psykiatriska droger. En anhörig säger i Miami Herald att Cruz ”var på medicinering för att hantera sin emotionella instabilitet”.

Sedan att FBI visste om att Cruz tidigare hotat med att bli ”en professionell skolskjutare” utan att göra det minsta åt det; att politikerna nu kräver att man skall stoppa alla vapen och satsa på psykiatrin, ger bara grogrund för alla konspirationsteoretiker som tror att dessa händelser är skapade, då de så gott som enbart sker i USA. 18 skolskjutningar sedan årsskiftet!

I veckan fick vi även bekräftat från polisen att Stephen Paddock som sköt ihjäl 59 människor i Las Vegas hade gått på en cocktail av psykiatriska droger (diazepam), vilket ökar risken för massmord med 45 procent. (1) Las Vegas-massakern mot en nattklubb i oktober 2017 är USA:s värsta masskjutning.

Praktiskt taget alla mass- och skolskjutare hade varit på en eller flera psykiatriska droger vid tiden för attacken. Det finns tusentals fall dokumenterade med skolskjutningar, mord och andra våldepisoder som har begåtts av individer på psykiatriska droger under de sista tre-fyra årtiondena. SSRIstories.org har dokumenterat 6000 fall med sanslöst våld där främst antidepressiva kopplats till våldet. (2)

Många officiella varningar

• 27 varningar från olika läkemedelsverk världen över och 16 medicinska studier rapporterar om biverkningar från psykiatriska droger såsom mani, psykos, fientlighet, våld och rena mordtankar. Mordtankar innebär att man tänker på att begå mord till att direkt planera att begå mord, enligt Emergency Psychiatry Journal.

• 1531 personer som fått mordtankar då de har varit påverkade av psykiatriska droger har rapporterats till FDA, det amerikanska läkemedelsverket. 3287 fall av mani och 8219 fall med aggressioner. Men då skall man veta att bara 1-10 procent av alla fall rapporteras. Ett genomsnitt på 5 procent innebär 30 620 personer med mordtankar och eventuellt verkliga planer på mord.

• 65 fall har dokumenterats med personer under inflytande av psykdroger som begått massmord. Det inkluderar masskjutningar, massknivhugg, avsiktligt kraschande av flygplan vilket resulterat i 357 döda och 336 skadade. Detta förutom masskjutningen i Las Vegas och nu skolskjutningen i Florida – 432 döda . (3)

De psykiatriska drogerna utlöser latenta våldstendenser.

”Om någon har underliggande aggressioner och man ger dem diazepam (typ Valium) så kan de bli aggressiva. Det kan utlösa ett underliggande emotionellt tillstånd … Det är ungefär vad som händer när man ger alkohol till någon … de blir aggressiva istället för att somna in”, säger dr Mel Pohl, chefsläkare för Las Vegas Recovery Center.

Inget sanslöst våld före psykdrogerna

Det fanns inget sanslöst våld före 1950 då de psykiatriska drogerna såg dagens ljus. Med sanslöst våld menas våld utan verkligt motiv. Därefter började det sanslösa våldet eskalera och det första verkligt sanslösa våldet skedde något år efter att Prozac registrerades i slutet av 1980-talet när Joseph Wesbecker rusade in på sin forna arbetsplats med automatgevär och sköt 20 arbetskamrater och dödade nio. En månad innan hade han börjat med Prozac som nyss kommit ut på marknaden. Wesbecker hade ingen historia av våldsamhet innan. Fallet fick stor uppmärksamhet när KMR i USA kopplade våldet till Prozac och kallade det ”mördarpiller” istället för ”lyckopiller”.

Skolskjutningar

Skolskjutningar tog fart efter att SSRI-medlen och ADHD-drogerna kom. Det fanns miljontals vapen i omlopp i USA, många tuffa ungar hade med sig vapen till skolan för att visa upp, men det förekom aldrig några skolskjutningar innan. Vid så gott som alla skolskjutningar hade förövarna använt någon eller båda dessa psykiatriska droger.

Det finns 300 miljoner skjutvapen i USA och 299 999 999 var inte involverade i en skolskjutning i onsdags. Orsaken till dådet är den person som trycker på avtryckaren – inte vapnet. Det var inte heller psykiatrin som sköt, men deras droger gör så att personer som är emotionellt instabila och har latenta våldstendenser, tappar spärrarna. Det är bevisat, flera gånger om. Att satsa på psykiatrin är som att hälla bensin på elden, det blir garanterat värre. Att försöka stoppa alla skjutvapen är så gott meningslöst, om någon vill ha tag i ett vapen så får de det. De kommer inte att lämna in sina vapen som avser att använda dem.

Det var 18 skolskjutningar på en och en halv månad i USA, majoriteten utan tvekan på psykiatriska droger. Om man skall få stopp på masskjutningarna så måste man gå tillbaka till tiden före de psykiatriska drogerna.

Varför är media tyst?

Media har haft tillräckligt med material för rubriker och helsidor i 35 år. Men med ett fåtal undantag har de så gott som aldrig nämnt de psykiatriska drogerna som orsak. Istället har orsaken varit: vad förövarna åt till frukost, vilka TV-program de såg på eller vilka kläder de bar, etc. Och framförallt vapnen. Ingen här propagerar för vapen, absolut INTE, men man måste ju inse att någon trycker av avtryckaren. Återigen: det fanns inga skolskjutningar innan de psykiatriska drogerna kom, dock miljontals vapen.

Men det finns media som börjar vakna upp. BBC hade en bra artikel som visade på länken mellan "Batman-mördaren" och antidepressiva.

Våldsframkallande droger – ranklista

Tidningen Times hänvisade till en studie i PLoS One som är baserad på biverkningsregistret hos FDA där man identifierat en mängd olika mediciner och psykiatriska droger med kraftigt ökad risk för våldsamt beteende.(4)

Majoriteten av de våldsframkallande medlen är de psykiatriska drogerna, främst antidepressiva medel och ADHD-droger. Här är några av dem och hur många gånger (x) de ökar risken för våldsbenägenhet jämfört med andra preparat:

  • Effexor 8,4x (antidepressiva)

  • Luvox 8,4x (antidepressiva)

  • Halcion 8,7x (bensodiazepiner)

  • Strattera 9x (för ADHD)

  • Amfetamin 9,6x (för ADHD)

  • Seroxat 10,2x (antidepressiva)

  • Prozac 10,9x (antidepressiva)

Antidepressiva och ADHD-droger ligger i topp. Återigen, det fanns inget sanslöst våld innan de psykiatriska drogerna såg dagens ljus.

Så gott som inga av de som begått sanslöst våld har någon historia av våld innan de började med psykiatriska droger. Ett exempel:

Steven Kazmierczak, ansvarig för vansinnesdådet vid Illinois University, hade tagit tre olika psykiatriska droger under två år. Han dödade sex och skadade 17 innan han sköt sig själv.

I en intervju i CNN med Kazmierczaks flickvän Jessica Baty, berättade hon att Kazmierczak under två år använt tre psykdroger, "lugnande" Xanax, sömnmedlet Ambien och antidepressiva medlet Prozac. Hon sade att han aldrig varit våldsam innan dess, utan "den mest trevliga omtänksamma personen man kan tänka sig".

Hon är inte ensam om att säga det. "Det är galet, galet, helt galet. "Han var den mest milda och lugna kille man kan tänka sig", berättade professor Jim Thomas som jobbade nära Kazmierczak vid Northern Illinois University till en Chicago-tidning. "Han verkade lika normal som du och jag."

Så gott som inga som begått skolskjutningar hade varit våldsamma innan de psykiatriska drogerna. Det var kombinationen av dessa personlighetsförändrande och våldsframkallande psykdroger som släpper på spärrarna

Det är med andra ord inte de enstaka förövarna vi skall försöka stoppa, det är psykiatrin och dess våldsframkallande droger.

Bilagor:

läs mer här
 

För mer information om psykiatriska droger besök https://www.cchrint.org/issues/childmentaldisorders/

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatriker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page