top of page

Psykiatrins nya Gökbo


En man visas in på en psykiatrisk klinik. Sköterskan visar in honom till behandlingsrummet där det står en stol som påminner om en tandläkarstol. ”Sitt ner”, säger psykiatrikerna och så fort han satt sig ner placeras en stor elektromagnetisk spole runt huvudet. ”Slappna av”, säger han samtidigt som han släpper på strömmen och det börjar brumma från spolen.

StartFragment

(Besök vår nya hemsida: www.kmr.nu)

Är detta psykiatrins framtidsbehandling? För många låter det som science fiction, kanske som ett skämt, men metoden används redan flitigt och den påstås kontrollera oönskat beteende. Den kallas ”Transkranial Magnetisk Stimulering (TMS) och den genererar ett starkt magnetiskt fält vilket framkallar en elektrisk ström i hjärnan och aktiverar den på konstgjord väg.

StartFragment

Psykiatrikerna hävdar, utan vetenskap eller beprövad erfarenhet som vanligt, att de har upptäckt skillnaden mellan hjärnor på folk som sparar pengar och de som inte gör det. De vill behandla folk så att de börjar spara pengar genom att manipulera hjärnan.

Om man slösar bort pengar finns det en uppsjö av böcker som talar om hur man sätter in lite hushållsekonomi i sitt liv. Man behöver inte riskera liv och lem för att få en idé om att börja spara pengar.

Än värre är att TMS kan förändra en persons inställning totalt, till livet – och Gud! En studie i USA visade att av en grupp på 38 personer som fick TMS så rapporterade 33% mindre tro på Gud men var 28% mer positivt inställda till immigranter som kritiserade deras land - än innan behandlingen.

Det finns en enda ”vetenskaplig” undersökning om TMS. Problemet med den är att den är vinklad. Man har selekterat personer och gett vissa mindre magnetism etc. När detta justerades så utjämnades skillnaden mellan försökspersonerna och placebogruppen som inte fick TMS.

”Möjligen kan det finansierade företaget haft för stort inflytande på forskningen”, skriver Dagens Medicin. Med andra ord har psykiatrikerna här fått något nytt som de leker med för att förändra folks grundläggande personligheter med. Har vi inte haft nog med det?

Problemet med psykiatrin är att de påstår att det är något fel i hjärnan som folk inte kan ta kontroll över. Att de alltså inte har något ansvar för sina liv. Och att det sedan finns media som lever på detta och gärna skriver om det i positiv anda, och därefter politiker som ger dem pengar.

Metoden har utforskats i Mayo Kliniken, samma klinik som elchockade Ernest Hemingway några dagar innan han begick självmord med orden: ”Vad är det för mening med att utplåna mitt minne som är mitt kapital, och förstöra min förmåga att arbeta. Det var en fantastisk kur, men vi förlorade patienten.”

De erkänner på Mayo att de inte helt har förstått TMS, ungefär som man 75 år efter elchockernas uppkomst säger att man fortfarande inte vet hur de fungerar, men ändå ger 40 000 elchocker om året, bara i Sverige.

Jo, de nämner att det finns en del ”biverkningar” såsom huvudvärk, mani och krampanfall från TMS. Men olycksfall i arbetet är psykiatrin vana vid sedan århundraden tillbaka.

Men att spara pengar är bara början. Och att tro på Gud är ju inte modernt. Hur är det med terrorister wannabe? Höger och vänsterextremister och alla däremellan? Alla som inte anpassar sig till den kommande världsordningen? Lite TMS skall få dem på andra tankar. På med strömmen bara!

EndFragment

StartFragment

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

EndFragment

EndFragment

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page