top of page

Chockerande video: Psykofarmakans historia och utveckling


Idag drogar ungdomar ner sig med psykdroger som om det vore godis. Tramadol samt ”Benzo” säljs och konsumeras helt öppet. De är starkt våldsframkallande och ligger bakom dagens skjutningar. Det finns föräldrar som inte tycker det är något att bry sig om, sade kammaråklagare Linda Wiking i Göteborg till SVT Nyheter. (1) Ett stort problem är att dessa droger legitimeras genom att kallas läkemedel – de läker absolut ingenting. De är dock oerhört beroendeframkallande.


Så gott som alla illegala droger har introducerats av psykiatrin. Morfin, heroin, amfetamin, ecstacy, LSD har varit del av psykiatrins arsenal åt människor som söker hjälp för sina själsliga problem. Och nu har de återupplivats inom psykiatrin med tillägg av ketamin och magiska svampar.


Sigmund Freud lade grunden för omfattande kokainmissbruk över hela Europa vid sekelskiftet. Värre än idag faktiskt. Han var själv missbrukare av kokain i tio år. Han förespråkade och skrev lovsånger åt dess euforiska effekter. Han hävdade att kokain var ett universalmedel mot ångest och depressioner. Han avslöjade dock inte att två läkemedelsjättar betalade honom för att göra reklam för deras kokainextrakt.

Psykiatriker hävdar att de har utvecklat psykofarmaka med fantastiska resultat. Men är denna uppräkning av kemikalier verkligen de "vetenskapliga framsteg" för själsliga problem som de påstår? Om så, vad kommer det sig att listan på biverkningar är hundra gånger längre än resultaten?


För att överhuvudtaget kunna marknadsföra dessa droger måste psykiatrin hitta på att de botade något, att de var läkemedel. De kom på att felet måste ligga i hjärnan. Inflytelserika psykiatriker, flitigt betalda av läkemedelsindustrin, hävdade att de lugnande medlen var lika viktiga som införandet av atomenergi.


Nu betraktade psykiatrikerna sig som ”riktiga läkare” som gav ”mediciner” åt patienter, nu vanliga medborgare med livsproblem, och inte bara vårdare åt de sinnessjuka. Psykiatrin flyttade ut från sinnessjukhusen in i samhället. Det blev nu på modet att använda dessa medel. Valium blev västvärldens mest ordinerade medel och kom att kallas ”mammas lilla hjälpreda”. Enbart under ett år, 1978, såldes 2,3 miljarder tabletter. Därefter kom Prozac som fick fler biverkningsrapporter än alla andra psykdroger sammantaget, på bara några år. Samtidigt som Prozac introducerades startade vansinnesbrotten, idag räknade i tiotusental.


Det ingen vet är att den utbreda användning av psykdroger i samhället under 2000-talet planerades redan 1967 av dåtidens mest inflytelserika psykiatriker. Du sköna nya värld har blivit en realitet.


Se videon om psykofarmakans historia som aldrig visats:
 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu


Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten


Коментарі


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page