top of page

Chockerande video: Psykofarmakans historia och utveckling


Idag drogar ungdomar ner sig med psykdroger som om det vore godis. Opioiden Tramadol samt ”Benzo” säljs och konsumeras helt öppet. Det finns föräldrar som inte tycker det är något att bry sig om, säger kammaråklagare Linda Wiking i Göteborg till SVT Nyheter. (1)

Ett stort problem är att dessa droger legitimeras genom att kallas läkemedel – de läker absolut ingenting. De är dock oerhört beroendeframkallande.

Så gott som alla illegala droger har introducerats av psykiatrin. Morfin, heroin, amfetamin, ecstacy, LSD har varit del av psykiatrins arsenal åt människor som söker hjälp för sina själsliga problem. Sigmund Freud lade grunden för omfattande kokainmissbruk över hela Europa vid sekelskiftet. Han var själv missbrukare av kokain i tio år. Han förespråkade och skrev lovsånger åt dess euforiska effekter. Han hävdade att kokain var ett universalmedel mot ångest och depressioner. Han avslöjade dock inte att två läkemedelsjättar betalade honom för att göra reklam för deras kokainextrakt.

Psykiatriker hävdar att de har utvecklat psykofarmaka med fantastiska resultat. Men är denna uppräkning av kemikalier verkligen de "vetenskapliga framsteg" för själsliga problem som de påstår? Om så, vad kommer det sig att listan på biverkningar är hundra gånger längre än resultaten?

För att överhuvudtaget kunna marknadsföra dessa droger måste psykiatrin hitta på att de botade något, att de var läkemedel. De kom på att felet måste ligga i hjärnan. Inflytelserika psykiatriker, flitigt betalda av läkemedelsindustrin, hävdade att de lugnande medlen var lika viktiga som införandet av atomenergi.

Nu betraktade psykiatrikerna sig som ”riktiga läkare” som gav ”mediciner” åt patienter, vanliga medborgare, och inte bara vårdare åt de sinnessjuka. Psykiatrin flyttade ut från sinnessjukhusen in i samhället. Det blev nu på modet att använda dessa medel. Valium blev västvärldens mest ordinerade medel och kom att kallas ”mammas lilla hjälpreda”. Enbart under 1978 såldes 2,3 miljarder tabletter.

Det ingen vet är att den utbreda användning av psykdroger i samhället under 2000-talet planerades redan 1967 av dåtidens mest inflytelserika psykiatriker.

Se videon om psykofarmakans historia som aldrig visats:

______________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page