top of page

ECT: Terapi eller Tortyr? Del 12: Motivet $$


Detta är den sista delen av 12 ur en video som producerats av internationella KMR.

En ECT-maskin kostar i tillverkning mellan 500 och 1000 dollar. Den säljs för närmare 20 000 dollar – en vinst på närmare 2000 procent. En elchocksbehandling kostar runt 2500 dollar per behandling i USA. En person får omkring 10 behandlingar i genomsnitt. Det blir 25 000 dollar. Elchocksbehandling på redan inlagda patienter kostar 120 000 dollar. Man kan behandla upp till 13 patienter per dag.

Psykiatriker som utför elchocker tjänar dubbelt så mycket som de som inte gör det. De behöver dessutom bara arbeta några timmar i veckan. Psykiatriker i USA som kanske gör 20 behandlingar per vecka kan tjäna ytterligare 300 000 dollar per år.

100 000 amerikaner får ECT varje år. Psykiatrikerna har skapat ett ”chock-imperium” som tjänar 5,4 miljarder dollar (50 miljarder kronor), enbart i USA. Nationalbudgeten för över hälften av jordens länder. En miljon människor elchockas varje år världen över.

Det har inget att göra med medicin, det har inget att göra med att hjälpa patienterna. Det är enbart en pengamaskin.

Det största profilen, experten och ansiktet utåt samt den ivriga förespråkanden av elchocker är psykologen Harald Sackheim. Han har fått mångmiljonbelopp från tillverkare av ECT-apparater samt anslag från staten för att forska i ECT.

Det finns ett helt nätverk av intressekonflikter mellan förespråkare och tillverkare samt statliga institutioner. De har kliat varandras ryggar och manipulerat information om skadeverkningar.

Mängder av ECT-överlevare vittnar om de skador de fått från elchocksbehandling.

Det är en total parodi när dessa plågsamma barbariska metoder används på människor. Det är inget annat än tortyr. Ett brott mot de mänskliga rättigheterna. ECT måste upphöra som behandlingsmetod. Vi behöver inte ECT, det finns alternativa metoder som är effektiva.

________________________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page