top of page

Mobil Wi-fi strålning bakom ADHD? ”Vi blev okoncentrerade och sov dåligt”


Elever i en niondeklass i Danmark har orsakat stor uppståndelse med ett experiment som visar hur krasse dör i närvaro av mobil Wi-fi strålning. Experimentet tog fart när de märkte hur okoncentrerade de blev i skolan när de sovit med mobilen bredvid sig.

Är detta en orsak till vad psykiatrikerna kallar ”ADHD” – och ”botar” med amfetamin? Så gott som alla skolungdomar idag har en mobiltelefon och det finns 5G master vid så gott som varje skola.


Forskare över hela världen har uppmärksammat experimentet som elever i en nionde klass i Danmark har utfört. De tog 400 krassefrön och placerade dem i 12 fat. Därefter delades faten upp i två olika rum med samma temperatur. De gav dem samma mängd vatten, temperatur och solsken under 12 dagar, och utsatte hälften av dem för mobil Wi-fi strålning. Därefter fotograferades de varje dag under 12 dagar.


Resultatet var skrämmande: krassen i de sex faten som utsattes för strålning växte inte alls, en del muterade eller dog. Den andra krassen i de sex andra faten växte upp som vanligt.


Experimentet startade när de fem tjejerna som utförde experimentet fann att de hade svårt att koncentrera sig under skoldagen.

– Vi anser alla att vi upplevde svårigheter med koncentrationen i skolan om vi hade sovit med telefonen nära örat, och ibland även upplevt svårigheter att sova, säger Lea Nielsen, en av de unga forskartjejerna.


De hade absolut inte väntat sig detta resultat.


– Det är verkligen skrämmande att det är så stark påverkan, vi blev verkligen chockade av resultatet, säger Lea Nielsen. Nästan lika chockade blev de av den uppmärksamhet experimentet fick av internationell media. Sedan blev det helt tyst.Bin och myror flydde mobilen

Liknande experiment och resultat har senare upprepats av andra. Ett experiment gick ut på att utsätta bikupor för mobilstrålning. Man lade en mobiltelefon vid bikupan. Drottningen med sina drönare och arbetsbin flydde genast och kom inte tillbaka. Med alla mobilmaster, är det en av anledningarna den stora bidöden?


Ett annat försök var att man satte ur myror på ett inhägnat område. Genast ordnade det ett område på ena sidan som barnkammare och på motsatta sidan en toalett, och en sovkammare. När man satte en dold mobiltelefon vid barnkammaren flyttade de omedelbart barnkammaren till platsen där toaletten var och toaletten till barnkammarens plats. När man tog bort mobilen flyttade de tillbaka barnkammaren till samma plats. 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu


Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

Comments


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page