top of page

KMR och Tom Cruise hade rätt

Depression orsakas inte av kemisk obalans
Den stora nyheten denna vecka handlar om en studie som visar att depression inte har med ”kemisk obalans i hjärnan” att göra. Nyheterna svängde dock över till Tom Cruise och hans uttalande i en TV-show år 2005 där han mycket bestämt hävdade att det inte finns någon kemisk obalans. Det blev en tittarstorm och Tom Cruise fick en hel del kritik i media – under följande 17 år. Men nu visade det sig att han hade 100 procent rätt, och media erkänner att han hade rätt och ger honom en eloge för att han hade tillräckligt med integritet att vidmakthålla detta under alla år dessutom.


Nåja, KMR och moderorganisationen Citizens Commission on Human Rights (CCHR) i USA har påstått detta i 33 år, och fått ännu mer påhopp från en styrd media. Men vi har inte backat en millimeter, tvärtom. Med ständiga artiklar och pressreleaser har vi meddelat myndigheter och press om detta, senast bara för några veckor sedan. Men inte ett ord i svensk media (hittills).


Nu har det dock svängt totalt, Tom Cruise har fått upprättelse och media, poddar och Youtube-kanaler har haft detta som huvudnyhet under hela veckan. Det finns inte en chans att psykiatrin kan tysta detta. Egentligen är det ju ingen ny nyhet, detta har varit känt i årtionden, men inget har hänt. Hundratals miljoner människor har tuggat antidepressiva, i tron att den ”kemiska obalansen” skall justeras med lyckopillren. Om det är något som orsakar en kemisk obalans så är det dessa piller. Det enda de gör är att lägga en slöja över alla emotioner, förutom alla biverkningar förstås. Erektil dysfunktion, självmordstankar och personlighetsförändringar är bara en del av det. Förutom att det är mycket svårt att sluta med dem – abstinens kallas det. Man blir beroende.


Då media i Sverige inte tar upp detta, till skillnad från andra stora media internationellt, ger vi ett antal smakprov på den största nyheten på 33 år.


Den ursprungliga studien: 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu


Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten


Comments


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page