top of page

PSYKIATRISK EXPERT: PSYKOFARMAKA ÄR LÅNGT FARLIGARE ÄN VI NÅGONSIN ANAT


Psykiatriker Peter Breggin menar att psykiatriska droger orsakar värre skador än vi någonsin anat. Den omhuldade teorin om att de hjälper psykiskt sjuka genom att justera kemiska obalanser i hjärnan är en myt, skapad av läkemedelsbolagen och aldrig någonsin bevisad. All psykofarmaka, starka kemikalier, orsakar istället kemiska obalanser hos hjärnor som från början inte hade någon kemisk obalans.

Psykiatrikerna Peter Breggin tillsammans med Thomas Szasz* har varit samtidens största kritiker av psykiatrin – inom psykiatrin. Ingen av dem har dock velat kalla sig anti-psykiatriker. Dagens psykiatriker är egentligen till största delen bara fångvårdare och receptskrivare och inte värda namnet psykiatriker, som ordagrant betyder botandet av själen.

I den här videon kritiserar Peter Breggin psykiatrins droger – och han gör det med besked. Han menar att de är livsfarliga och så gott som omöjliga att sluta med – vilket naturligtvis är den ursprungliga meningen. Och han vet vad han talar om. Han har anlitats som medicinsk expert i över 85 rättegångar.

– Jag tror innerst inne att om de flesta människor visste hur farliga de psykiatriska drogerna var, så skulle de flesta aldrig börja med dem. Jag tror också att om de flesta som skrev ut dem visste hur farliga de var så skulle de sluta skriva ut dem.

Men hur kan det vara så att så många människor är okunniga om psykiatriska droger, undrar Breggin.

– Sanningen är den att alla får informationen från läkemedelsbolagen … och de går till alla möjliga ytterligheter för att undvika att du och din doktor får veta hur farliga drogerna är.

Breggin varnar dock för att sluta tvärt med psykiatriska droger. Det är farligare att sluta att ta dem än att ta dem. Ett stort antal sanslösa våldsdåd inklusive en stor mängd skolskjutningar har resulterat från detta. Abstinensbesvären framkallar aggressioner, mani och mordlystnad.

Avtändningssymtomen från vanliga lugnande medel är fruktansvärda. I en klinisk undersökning på en känd bensodiazepin så kunde deltagarna inte sluta med drogen efter bara sex veckor, de hade blivit helt tillvanda. Trots det får bolaget fortsätta sälja preparatet.

– Bra för läkemedelsbolagen och de som skriver ut dem; fruktansvärt för dig.

I en välgjord studie av centralstimulanta för ADHD så visade det sig att risken för kokainmissbruk ökade drastiskt om man blev satt på stimulantia i unga år.

– Naturligtvis eftersom Ritalina, Adderall, Concerta och Dexedrin är så lika kokain.

Peter Breggin berättar att olika kliniska undersökningar visar att flera psykiatriska droger, bland annat ADHD-droger och bensodiazepiner, orsakar att hjärnan krymper.

Att sluta med dem kan bli en absolut skräckhistoria. Det kan vara svårare att sluta med dessa droger än att sluta med opium. Det orsakar oerhörd insomnia, ångest, värk och smärtor i kroppen, smärtor i fötterna så starka att man inte kan stå upp.

Peter Breggin förklarar hur svårt det är att beskriva alla dessa hemska avtändningssymtom, hur svårt det är att prata om dem, men att vi måste börja konfrontera detta.

– ALLA psykiatriska droger är mycket skadliga för hjärnan, de sliter bokstavligen isär den grundläggande delen av hjärnan, kallad basal ganglia, och de orsakar ett hemskt tillstånd som kallas Tardiv dyskenisi (ofrivilliga rörelser).

De nya antipsykotika förkortar livet med 20 år. De är även värre än de gamla (neuroleptika) då de orsakar metaboliskt syndrom, folk blir feta, de får diabetes, högt kolesterol, högt blodtryck, och rubbningar i hjärtrytmen. Detta är några av anledningarna till livet förkortas med i genomsnitt 20 år.

– Inga av dessa psykiatriska droger är bra för din hjärna. Alla dessa droger är dåliga för din hjärna. Och bli inte förvånad, dessa droger orsakar multipla biokemiska obalanser hos hjärnor som från början inte har någon kemisk obalans.

– Men snälla du, sluta inte med dem tvärt. Det kan bli katastrofartat. Folk kan begå självmord, bli våldsamma eller begå mord, vissa droger framkallar anfall andra blodtrycksfall.

Jo kortare tid du är på psykiatriska droger desto bättre livskvalitet får du med säkerhet uppleva.

*Thomas Szasz är känd som en av världens främsta psykiatrikritiker. Hans bok Psykisk sjukdom en myt startade reformeringen av psykiatrin i slutet på 1960-talet vilket gjorde att de flesta stora psykiatriska sjukhusen fick stänga världen över. Han var med och startade KMR (CCHR) 1969 i New York där han var verksam psykiatriker.

Thomas Szasz avled 2012. http://www.szasz.com/index.html

Sök i en av världens största biverknings-site för psykofarmaka:

_____________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page