top of page

Stor KMR-demonstration i Paris mot psykiatrin


Förra helgen höll psykiatrikerna sin 8: e världskongress för kvinnors mentala hälsa i Paris. Det var i alla fall namnet på agendan. Syftet med denna kongress var dock att öka screening av barn, spädbarn och gravida, ja, till och med foster, för att hitta fler mentala störningar i syfte att öka försäljningen av psykiatriska droger och elchockande av barn och kvinnor. De möttes av en stor avslöjande demonstration som KMR anordnade.

Kvinnor en stor marknad

PMS har redan sjukförklarats. Läkemedelsföretaget Lundbeck har lanserat en ny ”medicin” mot PMS med slagorden: ”Varje månad blir jag hatisk, ilsken, ledsen och apatisk”. Det är i princip en recyklad antidepressiv variant av Cipramil – men nu med ett nytt användningsområde. Miljoner kvinnor är potentiella kunder. Här är det medicinen som är på jakt efter kunder, snarare än omvänt. Bakgrunden till denna lansering är att europeiska läkemedelsverket, EMA, har godkänt premenstruell dysforiskt syndrom (PMSD) som en sjukdom. Och fungerar inte piller, vilket de inte gör, så är det elchocker som gäller.

Lundbecks reklam för PMS-lyckopiller

Spädbarnspsykiatri

Det skall börjas i tid. Den nya given är spädbarnspsykiatri. ”Posttraumatisk lek” är psykiatrins senaste etikett på sex månader gamla bebisar vars ”mentalsjukdom” manifesteras genom upprepande rörelser. Och om bebisen inte ser ut att uppleva välbehag (!) anses detta tyda på ”depression”, vilket kan diagnostiseras genom att bebisarna, ner till fyra månader gamla, inte vill titta på en person eller tittar med ”slöa ögon”.

En miljon barn 0-5 år medicineras redan med kraftiga psykiatriska droger i USA. Men det räcker tydligen inte. Psykiatrin och Psycho Pharma vill nu sprida detta till övriga länder genom denna kongress.

1952 när den första utgåvan av diagnosbibeln DSM kom ut fanns bara tre ”störningar” för spädbarn och barn. 1980 hade ”barnstörningarna” tiodubblats.

Idag har man en egen DSM för barn.

Ett politiskt parti i Sverige (Kd i Skåne) krävde för några år sedan införandet av spädbarnspsykiatri.

Psykiatrin vill in i livmodern

Psykiatriker menar att fostret kan ”smittas” av moderns störningar och således behöver behandling. Agendan går ut på att göra så tidiga ingrepp som möjligt i familjen. Andra teorier är att fostret redan är antisocialt och skall upptäckas i tid. Psykiatrin skall då fungera som en insatsstyrka och rusa in i familjelivet med åtgärder. När våldet eskalerade i Storbritannien gick dåvarande premiärminister i, Tony Blair, ut i media och sade: ”Vi skall slå ner på antisociala barn innan de föds!” (Guardian Unlimited 2006-09-01) Han ville med andra ord att man skulle identifiera problembarn redan i livmodern. Därefter skulle ”vissa åtgärder” vidtas, bl.a. skulle tonårsmödrar vara ”tvungna att acceptera hjälp”. Han förklarade dock inte vilka ”lämpliga åtgärder” som skulle ”vidtas”. Men psykiatrin skulle utföra dem. Det pågår sedan länge experiment för att påverka både modern och fostret.

KMR demonstrerade

För att uppmärksamma och motverka deras planer organiserade KMR en internationell demonstration som sammanförde de europeiska KMR-organisationerna fredagen den 8 mars i Paris.

Många hundra demonstranter marscherade genom Paris gator fram till kongresscentret.

På vägen och i täten av demonstrationståget utförde två ”psykiatriker” ett femtiotal elchocker till en fattig gravid kvinna!

Barn bar T-shirt med texten "Psykiatriker: Droga inte ner våra barn!"

Slagorden ekade om psykiatrins övergrepp ekade längs gatorna i Paris under vägen till 8: e världskongressen för kvinnors mentala hälsa vid Cité Universitaire: ”Sluta droga ner och elchocka våra kvinnor och barn!” Samtidigt öppnades KMRs ambulerande utställning om psykiatrin i anslutning till kongressen.

Psykiatrikerna blev så rädda att de ville flytta sin konferens för att undvika att bli konfronterade av KMR!

Denna kongress sponsrades av EPA (European Association of Psychiatry) och WPA (World Psychiatric Association). Nyckelpsykiatriker från många länder, inklusive Storbritannien, USA, Australien med flera, var närvarande. Presidenten för World Psychiatric Association (WPA) och chefen för Världshälsoorganisationen (WHO), Helen Herrman, var också närvarande.

De fick veta att KMR inte tänker acceptera psykiatrins övergrepp på kvinnor, foster och barn. De har reagerat med sitt skräckvälde länge nog. Det är dags för ett paradigmskifte inom psykiatrin. Som talespersonen för psykisk hälsa inom FN sade förra året: ”Det behövs en revolution inom psykiatrin … det räcker med årtionden av övergrepp.”

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039

129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page