top of page

Den kemiska religionen har tagit över


KMR-demonstration i Stockholm 1989


Sekulariseringen har slagit hårt mot den psykiska hälsan. Psykiatrin har tagit över religionens roll och förklarar själsliga problem med kemiska obalanser i hjärnan – eller som kortslutningar i hjärnan som kan korrigeras (rebootas) med elchocker - precis som man förr i tiden sparkade igång gamla TV-apparater.

Istället för böner och löften om förbättring ger de kemikaliska prästerna ett recept med psykofarmaka. Istället för oblaten ges Prozac, lyckopillret. Dock utan frälsning.


Drygt en miljon svenskar knaprar antidepressiva, närmare en miljon får sömn- och lugnande medel och över en halv miljon får ångestdämpande medel. På toppen av denna katastrof läggs 140 000 som får amfetamin, vara hälften är barn och ungdomar. Som strössel på kakan får 160 000 antipsykotika


Trots, eller tack vare, denna enorma nerdrogning med narkotiska preparat (jo, även antidepressiva är beroendeframkallande och skapar abstinens) så blir lidandet inte mindre, det ökar faktiskt – rejält.


Och i den mån drogerna inte hjälper, vilket de uppenbarligen inte gör, så återstår elchocker med 450 volt genom en hjärna, som normalt jobbar med millivolt. Det är dagens mentalhälsovård, härstammande från tidigt 1900-tal.


Psykisk ohälsa kostar samhället 66 miljarder per år – och ökar. (1)

Minsta lilla lidande eller egocentriskt beteende klassificeras idag som en sjukdom/störning. På 1950-60-talet fanns det 16 diagnoser. Idag finns det över 300. Sömnsjuka, stressjuka, uteseendefixering, shoppingsjuka, spelsjuka, klimatångest, så gott som allt skall botas med starka beroendeframkallande kemikalier.


Psykiatrins diagnosbibel

De kemikaliska prästernas bibel heter DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder). I den klassificeras alla olika beteenden med nummer och namn. De statistiska numren har inget med vetenskap att göra, de används för att kunna fakturera försäkringsbolagen. Inget i DSM är vetenskap – den är ett korthus som är färdigt att ramla ihop närsomhelst. Enda anledningen till att den inte gjort det är att staten backar upp den. Trots totala avsaknaden av resultat. Diagnoserna har ända sedan 1950-talet röstats fram genom handuppräckning inom det amerikanska psykiatriförbundet (APA). Det finns inga psykiska ”sjukdomar”. Det var dock kriteriet för att psykiatrin i USA skulle kunna fakturera försäkringsbolagen, som inte köpte deras tidigare flum. Då kunde de jämställas med de medicinska läkarna och få betalt. En våt dröm sedan länge. Inga psykiska störningar har dock någon medicinskt eller biologiskt ursprung, förutom konkreta hjärnskador. Idag använder alla psykiatriker DSM, som en verkstadshandbok. Någon själavård är det definitivt inte. Själen har lobotomerats bort för länge sedan inom psykiatrin. Varför prata med personen när man snabbt kan skriva ut ett recept.


Psykiatriker på 60-talet röstar in diagnoser i DSM genom handuppräckning.


Kampanjen ”Psykisk ohälsa” var ursprungligen ägnad åt att avstigmatisera psykisk sjukdom som fått dålig klang. Den har verkligen varit effektiv. Idag är det istället populärt att vara psykiskt störd. ”Jag har också ADHD!” Psykisk ohälsa ligger i topp bland sjukskrivningarna, det är hur lätt som helst att sjukskriva sig. ”Jag mår inte bra idag, jag stannar hemma”! Över hälften av alla sjukskrivningar idag beror på psykisk ohälsa. Del av kampanjen var att döpa om psykisk sjukdom till psykisk ohälsa, för att locka fler till psykiatrin/vårdcentralen som skriver ut fler piller. För vem vill betraktas som ”psykiskt sjuk”! Nu anmäler sig folk frivilligt. Förr var det tvång. Det har inte bara blivit en epidemi, det har blivit en samhällsfara.


Psykisk sjukdom/störning är smittsam.

Alla som varit på ett sinnessjukhus, eller umgåtts med någon, förstår detta. ”Släpp dårarna loss!” och hela samhället påverkas genom denna smittsamma popularisering, ”Jag har också fått ADHD!” Dessutom är miljoner påverkade av psykdroger och får faktiskt betraktas som sinnesstörda. Psykofarmaka är designad för att ändra på sinnet, det är hela syftet. Man blir avpersonaliserad.


Pillren kan initialt dölja de underliggande problemen i ett töcken, men inte hantera dem. Inga samtal för att lokalisera och hantera problemen. Efter ett tag har man blivit beroende, många får då starkare eller fler piller – i åratal eller livet ut. Nu är det verkligen blivit ett problem som överskuggar alla tidigare problem.


Läkarna har idag blivit distributörer. Det är planlagt så sedan länge. Läkemedelsbolagen jublar.


Men inga blir frälsta och lyckliga.
 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu


Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

댓글


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page