top of page

ADHD-amfetaminets användningsområden

• Krigströtta soldater

• Skoltrötta elever


Amfetamin har använts för olika syften. Dess egenskaper gör soldater orädda och samvetslösa. I Mellanöstern har det blivit en enorm marknad och krigsdrog. Hundratals miljoner tabletter av ADHD-amfetaminet Captagon cirkulerar över hela Mellanöstern. Captagon är en gammal ADHD-drog. Den har nu blivit världens främsta marknad för syntetiska droger, med produktion i Syrien. Främst i krigsdrabbade områden. IS-krigare använder Captagon för att orka mer och våga mer. En Syrisk krigare berättar i BBC TV att han utan vidare kunde tillfångata och döda tio män på en gång. Så gott som alla syriska krigare och IS-krigare använder Captagon, vilket nu förklarar deras grymheter.


En annan mycket farlig form som nu har börjat återanvändas för ADHD-barn är metamfetaminet Desoxyn, som anses vara en av de värsta våldsframkallande droger av alla. Den gavs under andra världskriget till tyska soldater under namnet Pervitin. 250 000 krigströtta soldater fick sammanlagt 200 miljoner tabletter. Man trodde att de skulle kriga bättre och längre. Blitzkrigen kunde ske tack vare Pervitin, då soldater kunde marschera dag och natt. Men faktum är att de blev kraftigt drogberoende och många kollapsade. Det finns teorier om att det var en av anledningarna till att Tyskland förlorade kriget.


Hitler gick själv på ADHD-amfetamin (Pervitin) och kokain och det kan säkerligen förklara mycket av hans drogpersonlighet. Hans osammanhängande tal, hallucinationer och uppeldande tal var ett resultat av hans enorma drogkonsumtion. Han gick på sammanlagt minst 72 men sannolikt 92 droger och mediciner, vilket skulle ta livet av vilken annan människa som helst. Det var han psykiatriorienterade livläkare dr Morell som gav honom dessa.


Kan man dra paralleller med dagens skoltrötta elever och kollapsande skola. Om inte annat förklarar det mängder vansinnesbrott och skolskjutningar där merparten använt ADHD-droger innan de iskallt skjutit ihjäl sina skolkamrater.


 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu


Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten


Bình luận


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page