top of page

657 småbarn 0-4 år förgiftade av ADHD-droger


Förra året blev 106 småbarn 0-4 förgiftade av ADHD-droger. Det högsta antalet någonsin och en ökning med 47 procent från 2018. Nästan alla förgiftade av narkotika i form av amfetaminpreparat i form av ”ADHD-medicin”. Tystnaden är total.

I vårt förra nyhetsbrev skrev vi att 231 barn (10-19) medvetet tog överdoser av ”ADHD-droger” (Ritalin, Concerta, Elvanse) i självdestruktivt syfte eller i självmordssyfte förra året. Totalt har 1330 barn tagit överdoser sedan 2011, många med ambulans till akuten, medvetslösa och hallucinerande.

Enligt data från Giftinformationscentralen har även 657 småbarn (0-4 år) blivit förgiftade av ADHD-droger sedan år 2011. KMR har informerat om de alarmerande förhållandena ett antal gånger tidigare.

“Varje fall är ett för mycket naturligtvis” sade Läkemedelsverkets Bror Jonzon i början av 2014. Sedan dess har vi haft 485 fall ”för mycket”, utan att Läkemedelsverket eller Socialstyrelsen gjort något för att stoppa utvecklingen. Det bara rullar på utan åtgärder.

Var är de som ska stå upp för barnen och förhindra sådana här katastrofer? De som också visste. Media, som fått information varje år från KMR, är som vanligt helt tysta, ivrigt försvarande amfetaminutskänkningen till barn.

___________________________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

Comments


imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page