top of page

Du sköna nya psykiatriska värld är redan här


En man visas in på en psykiatrisk klinik. Sköterskan visar in honom till behandlingsrummet där det står en stol som påminner om en tandläkarstol. "Sitt ner", säger psykiatrikerna och så fort han satt sig ner placeras en stor elektromagnetisk spole runt huvudet. "Slappna av", säger han samtidigt som han släpper på strömmen och det börjar brumma från spolen. Det påstås bota de flesta mentala störningar. Man varför slutar man tro på Gud, och ändra ideologisk och patriotisk inställning? Varför används det på soldater? Och varför använder man det till mindcontrol?

Är detta psykiatrins framtidsbehandling? För många låter det som science fiction, men metoden används redan och den påstås kontrollera oönskat och framkalla önskat beteende. Den kallas "Transkranial Magnetisk Stimulering (TMS) och framkallar en elektrisk ström i hjärnan och aktiverar den på konstgjord väg. Den sägs ”stimulera eller hämma hjärnfunktioner”, men vilket håll det går åt vet man inte. Kanske vore det bra att veta innan man släpper loss krigande soldater på krigsfältet.

Vanliga elchocker har fått så dåligt rykte att psykiatrikerna måste hitta på något annat – och sänker strömmen, men har den på mycket längre istället.

Denna metod godkändes i USA 2008 för allvarlig depression och används idag även på flera ställen i Sverige, men har redan fått ett dåligt rykte efter det första lyckoruset och dessutom säger vissa psykiatriker själva att den inte fungerar så bra som man trodde. Därför har man introducerat Deep TMS (dTMS). Starkare elektromagnetiska vågor pulserar allt längre in i hjärnan och framkallar ett elektriskt fält i den underliggande hjärnvävnaden.

En behandling med dTMS består av från 22 till 44 behandlingar fem dagar i veckan. Varje behandling tar 20-30 minuter.

En behandling kostar omkring 5000-10 000 dollar i USA. Den täcks av försäkringar men patienten får betala 500 dollar själv. Elchocksbehandling har varit en av den privata psykiatrins mest lönsamma behandlingsmetoder – det blir inte sämre nu ekonomiskt.

En uppsjö av apparater finns redan på marknaden. Till och med sådana som man kan använda själv.

Psykiatrin vill nu använda TMS till allt bredare symtom såsom tvångssyndrom, ADHD, drogmissbruk, alkoholism och även rökavvänjning. En psykiatrisk panacé, ett universalmedel med andra ord. Det finns ”många solskenshistorier”, säger svenska psykiatriker i media – som vanligt. Men är den verkligen så bra som media fullständigt okritiskt påstår att den är?

Neuropsykiatrikerna hävdar, utan vetenskap eller beprövad erfarenhet, att de har upptäckt skillnaden mellan hjärnor på folk som sparar pengar och de som inte gör det. De vill behandla folk så att de börjar spara pengar genom att manipulera hjärnan.

Om man slösar bort pengar finns det en uppsjö av böcker som talar om hur man sätter in lite ekonomi i sitt liv. Man behöver inte riskera liv och lem för att få en idé om att börja spara pengar. Problemet med psykiatrin är att de påstår att det är något fel i hjärnan som folk inte kan ta kontroll över. Att de alltså inte har något ansvar för sina liv. Och att det sedan finns media som lever på dessa sensationer och gärna skriver om det i positiv anda, och därefter politiker som ger psykiatrikerna pengar.

Metoden har utforskats i Mayo Kliniken, samma klinik som elchockade Ernest Hemingway några veckor innan han begick självmord, med orden: "Vad är det för mening med att utplåna mitt minne som är mitt kapital, och förstöra min förmåga att arbeta. Det var en fantastisk kur, men vi förlorade patienten."

De erkänner på Mayo att de inte helt har förstått TMS, ungefär som man 75 år efter elchockernas uppkomst säger att man fortfarande inte vet hur de fungerar, men ändå ges 40-60 000 elchocker om året, bara i Sverige, med förödande verkningar.

Biverkningarna från TMS

Jo, de nämner att det finns en del "biverkningar" såsom huvudvärk, mani och krampanfall från TMS, men även epileptiska anfall, ”och att man kan förlora medvetandet och så rycker det lite i armar och ben, men det är inte något som är farligt”, sade en svensk psykiatriöverläkare i media lite obekymrat. (Aftonbladet 2019-04-29) Han beskrev behandlingen som att den känns ”som att en hackspett hackar på hjärnan” och att man kan få migrän. Men olycksfall i arbetet är psykiatrin vana vid sedan århundraden tillbaka. Lite spill får man tydligen räkna med.

Mindcontrol

Vad som möjligen är värre är att man använt TMS för mindcontrol. Det utfördes ett försök med två grupper som fick olika strömstyrkor. Av den grupp som fick högst elektromagnetisk styrka, och som stängde av en speciell del av hjärnan, rapporterade de som hade stark religiös och patriotisk tro innan de fick TMS, 33 procent mindre tro på Gud och religion och 28,5 procent mer tolerans mot immigranter som kritiserade deras land. (1)

Bättre krigare?

I ett annat försök har psykiatriker från Columbia University med kopplingar till militären utfört forskning på militärer för att bedöma hur de uppför sig vid militära tester. Psykiatrikerna har ansökt om patent på TMS-teknologi. Columbias mörka historia inkluderar forskning med LSD och meskalin, sponsrad av både CIA och armén. Att sedan soldaterna kan få uppleva medvetslöshet, endokrina, immuna och neurologiska störningar, och om soldaten är deprimerad kan ”behandlingen” framkalla eller förvärra självmordskänslor. Kanske inte är så bra för beväpnade soldater i krigssituationer, eller för den delen hemma efter tjänst. Man har till och med experimenterat med elektroder inopererade i hjärnan med sladdar inopererade i kroppen till bröstet där man installerat en batteridriven liten generator som kan programmeras för olika moment och stimuleringar. Att det även kan leda till stroke, hjärnblödningar, förvirring och självmordsbeteende är tydligen en risk man får ta. (2)

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) en federal bransch i USA, satsar miljontals dollar på hjärninvasiva tekniker för att skapa samvetslösa och effektiva soldater. (3) Psykiatrin ligger som vanligt bakom, precis som vid LSD-försöken.

Men att spara pengar, bli mer sekulariserad, bättre soldat och allmänt mer ”normaliserad” är kanske bara början. Hur är det med de som inte vill anpassa sig till den kommande världsordningen?

Lite TMS skall få dem på andra tankar. På med strömmen bara!

______________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page