top of page

ECT: Terapi eller Tortyr Del 10: Riktar in sig på gravida och barn


Idag riktar psykiatrikerna in sig på nya befolkningsgrupper vad det gäller ECT. Gravida kvinnor får nu höra att ECT är ofarligt för dem och deras ofödda barn.

Gravida kvinnor får annars höra att de inte får röka, inte dricka och i största allmänhet var aktsam. Det finns rapporter om missfall efter ECT på gravida kvinnor.

Man har svårt att ta in att någon vill ge kraftiga elchocker till en kvinna som bär på ett växande barn i sin mage. Det är ju självklart att ECT kommer att påverka henne och hennes ofödda barn.

Barn i sig blir mer och mer måltavla för ECT-psykiatriker. Det finns inga långtidsundersökningar överhuvudtaget, men det är ju självklart att de kraftiga och många epileptiska grand mal anfallen skadar barnet, skapar kognitiva störningar, inlärningsstörningar och skadar nervsystemet och hjärnan som är under utveckling, mycket mer än för vuxna.

I USA elchockar man barn i 16 delstater och i fem delstater barn 0-5 år. Det sker nu över hela världen, även i Sverige.

Vi har ett samhälle där föräldrar inte får smiska sina barn, men psykiatriker får skicka 400 volt genom hjärnan på barn.

Man tillfogar barn skada under sken av behandling.

WHO utfärdade en varning för att ”det finns inga indikationer för användningen av ECT på minderåriga, och därmed bör detta förbjudas genom lagstiftning.”

Trots detta har den amerikanska psykiatriföreningen (APA) begärt hos FDA att ECT skall göras mer tillgänglig för barn i alla åldrar. APA är det tongivande psykiatriförbundet i världen och andra länder tar efter. Sverige i synnerhet.

Nu börjar psykiatriker även rekommendera ECT för sådant som ADHD, autism, bipolärt och inlärningssvårigheter. De rekommenderar till och med att det är den första behandlingen de skall få.

_________________________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page