top of page

ECT: Tortyr eller Terapi Dödsfall Del 8

Antalet dödsfall från ECT är högre än man någonsin velat erkänna. Men det är känt, det finns noterat i Medwatch Reports hos FDA. Men eftersom de sällan dör direkt under ECT-behandlingen, räknas det inte som dödsfall från ECT. Det kan röra sig om dödsfall bara några timmar efter behandling. Dödsfall ett år efter ECT-behandling var 27% högre jämfört med 96% överlevnadstal hos de som inte fick elchocker.

I Sverige är det 34% fler som dör i elchockstäta län, enligt en studie från Socialstyrelsen, men som de inte vill veta av, förnekar att den finns. Men KMR har en kopia.

Pensionärer som fick ECT hade sex gånger högre dödstal än de som inte fick det. Men det är inte bara äldre som råkar ut för en för tidig död. En omfattande studie av över 3000 patienter fann att de som fick ECT i alla åldrar hade ett ökat dödstal oavsett orsak.

Till och med amerikanska psykiatriförbundet (APA) rapporterar att ECT dödar. Delstaten Texas rapporterar att en på 350 dog efter två veckor efter ECT-behandling. Det är 50 gånger högre än USA:s mordfrekvens.

Del 9 sändes fredagen 7 februari.

___________________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page