top of page

ECT: Tortyr eller Terapi? Bedrägeri Del 6


Trots stora mängder fall med skador som orsakats av ECT avfärdar psykiatriker dessa rapporter som anekdotiska.

De struntar även i deras egna undersökningar som visar att det inte finns något värde i ECT.

Ett antal försök har gjorts med patienter som utsatts för ”låtsas-ECT” – dvs. de har fåtts att tro att det skall få ECT, sövts ner och alla procedurer har utförts runt behandlingen, men sladden var aldrig inkopplad i väggurtaget. Ett dussin av dessa försök har gjorts och när man samlat ihop resultaten så finns det inga som helst bevis för att ECT fungerar.

Men de som utsatts för riktig ECT fastnar lätt i psykiatrins ekorrhjul. De kommer tillbaka hela tiden. De blir inte bra.

Psykiatrikerna säger då att patienten fått ett återfall av sin sjukdom. Men sanningen är den att hjärntraumat som orsakats av ECT är betydande. Det motsvarar kraften av ett 18 kilos betongblock från 2,3 meters höjd på huvudet.

För att motverka denna skada frisätter hjärnan kemikalier vilket orsakar ett lyckorus, men det avtar snabbt och personens problem återvänder – ofta mycket värre. Och när det händer ordinerar psykiatrikern mer ECT. De kallar det Underhålls-, Ersättnings-, eller Booster-ECT.

De får komma tillbaka för ECT hela tiden. Genomsnittet är 35 ECT-behandlingar om året.

Och det fungerar naturligtvis inte, det skadar bara hjärnan mer.

Två av psykiatrikerna som tillverkar den mest använda ECT-apparaten, erkänner i ett brev till FDA att ECT inte ger någon betydande fördel.

Del 7 av 10 sänds den 24 januari.

_____________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page