top of page

ECT: Tortyr eller terapi? Del 5: Orsakar minnesförlust


ECT orsakar svåra skador för alla som utsätts för det. Världens främsta expert på ECT erkänner att skadorna är kognitiva, det orsakar minnesförlust och hos en del blir den djupgående.

Psykiatrikerna nekar till att minnesförlust är ett stort problem, men tittar man i litteraturen så finns det ett överflöd av berättelser om människor som i princip förlorat hela sitt liv. De klarar inte av vardagen, hittar inte hem om de går ut, kan inte gå tillbaka till jobbet. Kör vilse om de är ute och åker bil, vet inte ens hur man kör bil längre.

Utanför protokollet erkänner de dock att minnesförlust är ett framträdande drag hos ECT. Dock har de fått lära sig att säga att ”ECT är den mest effektiva behandlingen för depression”. När biverkningarna från ECT visar sig skyller de på ”den underliggande sjukdomen”.

___________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page