top of page

Vad ligger bakom den ”psykiska ohälsan”


Media trummar ut budskapet att den psykiska ohälsan ökar och att vi måste få mer psykiatri – dvs. mer mediciner. Men nu är det så att folk i allmänhet inte är psykiskt sjuka eller störda – och inte behöver mediciner – majoriteten reagerar nämligen ganska normalt på den farliga omgivning som massmedia målar upp. Det finns naturligtvis situationer och problem som bör tas upp, men ett konstant bombaderande, dag och natt med ett koncentrat av dåliga nyheter utan lösningar år efter år resulterar i ett konstlat ”krigstillstånd” vilket gör att folk till slut förlorar hopp, inte ser någon framtid och blir deprimerade.

Ett exempel: Polisen gjorde en undersökning över problemområdena i Göteborg. Där fanns cirka 100 000 invånare – omkring 300 var kriminellt belastade. Över hela Sverige med 10 miljoner invånare var det ca 5630. Läser man tidningar och tittar på nyheterna låter det som det är tvärtom. Folk vågar inte gå ut på gatan till slut.

Och varför publicerar man ständigt olyckor med skadlig eller dödlig utgång? Det är tragiskt nog för de inblandade, men skall hela befolkningen sörja?

För när blev nyheter dåliga nyheter? Och var är de goda nyheterna? Det finns massor!

Den snabbaste terapin som finns är att sluta läsa dagstidningar, sade filosofen och poeten Charles Baudelaire redan i slutet av 1800-talet. Han skulle nog inbegripit både radio och TV i det uttalandet idag. Pröva terapin i två-tre veckor. Abstinens i början, sedan mår man klart mycket bättre.

Det är inget fel med tidningar och media i sig, men om man personifierar dagens media med sin koncentration på våld, konflikter, krig, sex, kändisar, lögner etc. får man en psykopat. Och de mår man inte bra av att umgås med.

____________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page