top of page

KMR på Almedalen


För femte året i rad besökte KMR Almedalen och delade ut tidningen ”mänskliga rättigheter”. Kanske med ett av de viktigaste budskapen av alla. Den psykiska hälsan ligger till grund för allt. Men vi har en instans i samhället som påstår sig hantera den psykiska ohälsan, som inte fungerar överhuvudtaget – psykiatrin. Ju mer vi satsar på psykiatrin desto värre blir det. Undersökning efter undersökning visar på detta. Allt fler använder psykmediciner – 1,6 miljoner per år – men inga blir bra. 60 000 barn får amfetamin! Och den psykiska ohälsan bara ökar. Är det kanske så att psykiatrin gör vår psykiska hälsa värre? Mycket tyder på det.

Senaste numret av KMR:s tidning ”mänskliga rättigheter” behandlar följande ämnen:

ADHD - droger

1074 barn och ungdomar har överdoserat med ADHD-droger i självmords- eller självskadesyfte på 4 år. Inga biverkningsrapporter har skrivit om detta – det är så gott som helt okänt. Bara KMR har rapporterat. Myndigheter och media bryr sig inte.

ADHD – diagnos

Flera studier visar att de psykiatriska diagnoserna stigmatiserar långt värre än de psykiska problemen.

PSYKISK OHÄLSA EN MYT

Flera läkare och experter meddelar nu att den alarmerande ökningen av psykisk ohälsa i själva verket är livsproblem som klassificerats som psykiska störningar. Psykiatrin sjukdomsförklarar livet. Kropp & Själ i P1 hade nyligen ett program om detta där t.o.m. psykiatriker nu menar att majoriteten (60%) av de som sökte i själva verket hade livsproblem som inte skall medicineras.

PSYKIATRIN HÖGSTA YRKESGRUPPEN MED KRIMINALITET

Vi är ledsna om vi förstör bilden av psykiatern som empatisk, förstående,”själsläkare” – men sanningen är faktiskt helt annorlunda.

• Vi tar ut ett förbrytargalleri i ”mänskliga rättigheter” med dömda psykiatriker.

• Internationellt sett är det tusentals som hamnat i fängelse och/eller blivit av med sina legitimationer efter övergrepp på sina patienter.

• Ett flertal psykiatriker i Sverige har blivit av med sina legitimationer efter övergrepp på sina patienter, i synnerhet sexuella övergrepp. En psykiater slickade fötterna på sina kvinnliga patienter.

• KMR har polisanmält Sveriges mest kända rättspsykiater för att ha distribuerat 100 000-tals narkotikatabletter till Skånes mest kriminella människor, däribland gängledare.

PSYKIATRIN FUNGERAR INTE

Detta är ett genomgående tema i ”mänskliga rättigheter”, och ett flertal rapporter visar nu att statens mångmiljardsatsningar på psykiatrin har gett NOLL resultat vad det gäller den ”psykiska ohälsan”.

FN

FN kräver att psykiatrin skall revolutioneras. Snart kommer att mycket omfattande program för internationell psykiatri från FN som kommer att revolutionera psykiatrin.

ALTERNATIV

• Vi presenterar första alternativet – medicinsk undersökning. Upp till 80% har medicinska problem i grunden.

• Norge har öppnat sitt första medicinfria psykiatriska sjukhus.

KMR kräver medicinfri och elchocksfri vård.

_______________________________________________________________________________________

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page