top of page

Demonstration i New York mot elchocker på barn


KMR anordnade en demonstration mot användning av ECT på barn den lördagen 5 maj i New York. Anledningen var den amerikanska psykiatriföreningens ständiga krav på amerikanska läkemedelsverket, FDA, att elchocksbehandling (ECT) skall användas på barn och tonåringar som "inte svarar" på psykiatriska droger. I grunden handlar det om stora pengar.

Amerikanska KMR (CCHR – Citizens Commission on Human Rights), i New York - anordnade demonstrationen den 5 maj så att den sammanföll med amerikanska psykiatriföreningens årliga konvention i New York.Den amerikanska psykiatriföreningen (APA) har begärt att få ge fler barn, som inte svarar på psykiatriska droger, ECT som behandling. Det är samma krav som Socialstyrelsen nyligen klubbat igenom, även om de inte brytt sig om farlighetsgraden. De bara följde de psykiatriska ”experter” som uppenbarligen tagit över i Socialstyrelsen.Men sådana droger är kända för att ha omfattande och brett varierande biverkningar. Denna nya push från APA öppnar dörren för miljontals barn som upplever dessa biverkningar, att omklassificeras som "resistenta" och tvingas till elchocksmaskinen.

Det handlar om ekonomi.

I Florida är psykiatrin aktiv för att främja användningen av elchocker och en behandling kostar 12 000 dollar (ca 100 000 kr), vilket betalas med patientens försäkring.Eftersom antidepressiva inte fungerar på barn, förutom att skapa självmordstankar, så blir elchocker närmast det första valet.

KMR/CCHR protesterar mot APA:s ständiga krav att först droga ner barnen, för att sedan invalidisera dem med elchocker. I ett brev till FDA hävdar APA att snabb tillgång till ECT är "särskilt meningsfull hos barn och ungdomar."

För närvarande får 8 miljoner barn i USA psykiatriska droger, inklusive antidepressiva medel, antipsykotika, ångestdämpande och ADHD-droger. Nästan en miljon av dessa barn är i åldrarna 0-5 år. De läkemedel som barnen får bär mer än 409 internationella läkemedelsmyndigheters varningar, inklusive biverkningar av agitation, mani, psykos, depersonalisering, hallucinationer, narkotikamissbruk, fientlighet, aggression och mer.

Barn blir sjukförklarade på grund av att psykiatrin har sjukförklararat normalt barndomsbeteende och ompaketerat det som "psykisk störning". Därför drogas miljontals barn ner för beteenden som omklassificerats av psykiatrin som "sjukdom".

Elchocker är förknippat med många biverkningar, inklusive kort och långvarig minnesförlust, kognitiva problem, oönskade personlighetsförändringar, maniska symtom, långvariga anfall, hjärtproblem och till och med död.

Psykiatriker har hävdat att elchocker på barn är "sällsynt", men ingen statlig eller federal myndighet har officiellt dokumenterar hur många barn som för närvarande får elchocker varje år. Statliga Medicaid-dokument som erhållits genom offentlighetsprincipen av CCHR har visat att 16 delstater elchockar barn, inklusive 0-5-åringar.

Och i Sverige är det redan ett faktum!

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page