top of page

Regeringen försvarar institutionell korruption inom läkemedelsbranschen


Riksdagsledamoten Margareta Larsson (-) har återigen ställt socialministern mot väggen i en interpellationsdebatt i riksdagen. Den här gången handlar det om institutionell korruption inom läkemedelsbranschen – vilket är ett finare ord för smygande korruption.

Läkemedelsbranschen tar över inom medicinen alltmer – läkarna vidareutbildas nu helt av läkemedelsbolagen. Läkare fåt betalt i form av gåvor, luncher, resor och föredrag eller direkta pengar – allt för att få läkarna att gynna företagets intressen.

På läkemedelsverket såväl som på socialstyrelsen sitter nu flera betalda experter som utformar behandlingsformer i enlighet med deras uppdragsgivares intressen. Med andra ord en smygande korruption.

Margareta Larsson nämner namn på flera av de ”betalda experterna” i debatten. Trots det hävdar socialministern att det inte finns någon anledning till oro.

Förmodligen skulle Margareta Larsson nämnt ett namn till, då socialministerns tal förmodligen var författat av läkemedelsbolaget GlaxoSmithKlines (GSK) förra taleskvinna Agneta Karlsson, numera statssekreterare på socialdepartementet, som alltså jobbar tätt ihop med socialministern.

Agneta Karlsson var chef för samhällskontakter vid GSK, samtidigt som bolaget dömdes till miljardböter i USA.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vår

den.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägerste

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page