top of page

Det är lönsamt att droga ner barn. Gigantiskt svindleri!

Hur kom det sig att den en gång så återhållsamma barnpsykiatrin blev den aggressiva ”pediatriska psykofarmakologi” som den är idag? Långt över 20 miljoner barn och ungdomar får idag starka personlighetsförändrande psykdroger. De skulle fylla 1333 Globen. Har man varit i ett fullt Globen förstår man vidden.

I USA får över en miljon småbarn 0-5 år psykdroger, antipsykotika, antidepressiva, lugnande och amfetamin – 250 000 från 0-1 år har inte blivit av med blöjorna. Tillsammans fyller de tretton (13) gigantiska amerikanska fotbollsarenor. Och denna trend är på väg till Sverige.

Tack vare Psyko Pharmas sjukdomsmångleri (psykiatrin och läkemedelsbolagen i allians) så har barn som tidigare ansågs normala, blivit sjukdomsförklarade med ADHD, Uppförandestörning, Trotsstörning, Bipolärt, Autism, Tvångsmässig störning, Personlighetsstörning, Generell utvecklingsstörning, Dataspelsberoende, med mera – och till och med schizofreni.

”Medicin, medicin, meddetsamma…”

Vi har blivit itutade sedan barnsben att alla sjukdomar skall botas med mediciner. Men de psykiska ”sjukdomarna” är ju egentligen inga sjukdomar, det finns inga medicinska eller biologiska orsaker, inga blodtester, röntgen, MRI eller övriga tester som kan bevisa biologiska orsaker. Bara de av vuxna oönskade beteenden som barn ibland uppvisar när de har problem som inte reds ut.

Stäng in 20-30 föräldrar i ett klassrum under en hel dag så skall vi få se på udda och verkligt skrämmande beteenden.

Men utan sjukdomsdiagnos så får man inte skriva ut mediciner. Så – uppfinn diagnoserna först och sedan kan vi sälja medicinen. Det är ett gigantiskt svindleri på mycket hög nivå vi bevittnar. Det startade på 1950-talet när psykiatrikerna lanserade sin första diagnosbibel, DSM. På den tiden hade de stora besvär med att få betalt. Försäkringsbolag och staten ville inte betala för det ostrukturerade flum som kännetecknade psykiatrin. Men medicinarna fick ju betalt utan problem, de kunde uppvisa sjukdom och orsak (etiologi) med en diagnosbeteckning. Psykiatrin bestämde sig då för att efterlikna medicinarna och skapade diagnosboken DSM. Den sponsrades av läkemedelsbolagen med 100 000 miljoner då de såg en enorm potential i detta. Idag har vi DSM-V med långt över 350 psykiska ”sjukdomar” som så gott som alla skall ”botas” med ”mediciner”. En mycket lönsam investering. Resten är historia.

Det finns många som lever på detta: Psyko Pharma, psykiatrin, psykologin, kuratorer, speciallärare, socialarbetare, diagnosutredare och säkert en hel del till. En privat utredning av ADHD-diagnos kan kosta från 15 000 till 45 000 och kan ta ett par timmar bara, men då får man även ett recept på socialt accepterat amfetamin – livet ut.

Det liknar mer en epidemi fast utan medicinsk påvisbarhet. Adhd-mediciner har trots detta faktum en försäljning på 840 miljoner till ca 103 000 barn, ungdomar och vuxna i Sverige.

Vi betalar merparten genom skattepengarna så det märks inte. Man har lagt upp det smart.

ADHD-droger är idag en industri med en omsättning på långt över 100 miljarder kronor internationellt sett.

”En ohelig allians mellan läkemedelsbolag och deras konsulter, akademiska psykiatriker, tjänstemän – och kändisar, har skapat en ADHD-epidemi. Det genialt försåtliga bakom denna allians, sålde in störningen snarare än drogerna i sken av att förespråka ’ADHD-medvetenhet´.”

Så skrev New York Times i sin bokrecension av ADHD Nation: Children, The Disorder, The Drugs, The Inside Story, av Pulitzer Prize-nominerade New York Times reporter, Alan Schwarz. (1)

Miljardindustri med legala droger

Som sagt, det var alltigenom en lönsam satsning. Enligt IMS Health så har receptkostnaderna för ADHD-droger närmast tredubblats från 4 miljarder dollar per år 2007 till 11,2 miljarder dollar (97 miljarder kronor) per år 2015. Och detta bara i USA. Lägg till minst 5 miljarder för övriga västvärlden och kanske lika mycket till för ökningen i USA fram till idag.

Det produceras idag omkring 125 TON (125 000 KILO) – amfetamin och amfetaminliknande droger till miljontals barn, ungdomar och vuxna – per år. (2) Det ger SEX MILJARDER (6000 000 000) doser.

Bara för att få lite perspektiv på hur mycket detta är så motsvarar det cirka 350 fulla lastpallar av illegalt amfetamin på gatan. Det fyller en hangar. Föreställ er det. En dagsdos motsvarar en knivsudd. Titta på bilden ovan. När polisen i Sverige beslagtog 4 kilo amfetamin blev det rubriker på förstasidan.

Och NEJ! Det är inga ”små doser” som barnen får. Först och främst måste man tänka på att detta är läkemedelstillverkat amfetamin av högsta kvalitet – ej utspätt till 30-40%. Och MYCKET eftertraktat på gatan. Förra året beslagtog polisen 7000 tabletter – man får då undra hur många som INTE beslagtogs. Vi har pratat med personer som efter en vecka bara kom ut från beroendeenheten på Karolinska med 500 mg amfetamin som dagsdos. En ”svensson” som aldrig provat droger skulle få åka akut till sjukhuset – eller bårhuset om hen hade hjärtproblem. Journalisten Göran Skytte som jobbade med Jan Guillou i TV-programmet Kvällsöppet, prövade två 5 mg tabletter inför ett program om ADHD-medicineringen. På förstasidan på Kvällsposten stod nästa dag: ”Jag blev ordentligt påverkad!” Idag får små barn 30 till 60 mg.

Och NEJ! Barnen får inte förbättrad koncentration. De blir FIXERADE – ett slags drogtillstånd som amfetaminister kallar att punda. De kan sitta och pilla isär en klocka eller maskin i timmar – för att aldrig få ihop den igen. Hur går det ihop med utbildning?

Och NEJ! Barnen blir inte ”bättre” bara för att de kan sitta still i skolan. Det är en drogreaktion. Så gott som alla gifter och droger gör samma sak med ökade doser, först lugnar de ner, sedan aktiverar de, och sedan dödar de – arsenik eller amfetamin.

Och NEJ! Det är ingen större skillnad på Ritalina och rent amfetamin. Kanske tvärtom till och med. En av världens främsta forskare på hjärnskakning menade att Ritalina påverkade hjärnan mer än kokain, ”Det skrämde skiten ur mig!” sa hon till New York Times. Andra studier visade att missbrukare inte kunde skilja på kokain och Ritalina om de inte visste vad de snortade.

I början menade psykiatriker att det är ungefär som en kopp kaffe. Ha! möjligen som ett paket kaffe. Psykiatrikerna påstår ju även att det är detsamma som att ge insulin till diabetiker. Vem kan förvägra dem det? Men amfetamin är ingen medicin. Barn har inte brist på amfetamin. Amfetamin är ren narkotika och verkar på samma sätt, oavsett om man kallar det medicin eller inte. Det här är Orwells 1984 som bäst, Frihet är slaveri…

Och ja, barn och ungdomar har problem, har alltid haft problem, men de löses inte med droger, har aldrig gjort. Kanske vi istället skulle börja prata med barnen, lyssna på dem? Lösa deras problem med tjejer och killar, med mobbning, med skolan

Allvarliga biverkningar – inga rapporter

Om man lyssnar på babblet från den Goebbels-liknande propagandan från Psyko Pharma (läkemedelsbolag och psykiatri i allians – och numera media) verkar det inte vara några problem alls med nerdrogningen. Men nio länder, inklusive Sverige, har utfärdat minst 44 varningar om att ADHD-droger orsakar skadliga, till och med dödliga biverkningar, inklusive: 13 varningar för att stimulantia orsakar hjärtproblem, 10 varningar för mani/psykos, 9 varningar för kardiovaskulära problem och 8 varningar för att stimulantia orsakar dödsfall. (3)

Och då är inte de biverkningar inräknade som inte rapporteras. Det är nämligen bara en liten del av alla biverkningar som rapporteras till respektive läkemedelsverk. Det totala antalet förgiftningsfall av ADHD-droger bland barn i Sverige – avsiktliga och oavsiktliga – var hela 1664 för de fyra åren 2011-2014.

710 av dessa barn tog överdoser av ADHD-droger i självmordssyfte eller i självskadligt syfte, där de flesta fått åka till akuten, många med ambulans. Bara tre av alla dessa fall har rapporterats till Läkemedelsverket.

När psykiatriker i Stockholms län skulle byta från metylfenidat (Ritalina, Concerta) till rent amfetamin, eftersom de inte fungerade bra och patienterna fick biverkningar, så skrev de mycket utförliga biverkningar för att få tillstånd att skriva ut rent amfetamin. Det var sammanlagt 300 biverkningar noggrant nedtecknade. Men de hamnade aldrig hos biverkningsenheten på Läkemedelsverket. Det struntade de totalt i. I övrigt rapporterar de så gott som aldrig några biverkningar.

När man då påstår att ADHD-medicineringen fungerar utmärkt så är det totalt utan verklighetsförankring – vilket de betalda ”expertkonsulterna” på Läkemedelsverket har sett till. Media har fått information om de grova oegentligheter som pågår där, men bryr sig inte.

Då undrar man vad som egentligen är Fake news!

(1) Steve Silberman, “Overselling A.D.H.D.: A New Book Exposes Big Pharma’s Role,” The New York Times, 22 aug 2016, https://www.nytimes.com/2016/08/28/books/review/adhd-nation-alan-schwarz.html

(3) Ritalin Side Effects Center, RxList, http://www.rxlist.com/ritalin-side-effects-drug-center.htm, 24 Aug 2016; Adderall Side Effects Center, RxList, http://www.rxlist.com/adderall-side-effects-drug-center.htm, 24 aug 2016.

För mer information om psykiatriska droger besök https://www.cchrint.org/issues/childmentaldisorders/

www.kmr.nu

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatriker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page