Det är lönsamt att droga ner barn. Gigantiskt svindleri!

Hur kom det sig att den en gång så återhållsamma barnpsykiatrin blev den aggressiva ”pediatriska psykofarmakologi” som den är idag? Långt över 20 miljoner barn och ungdomar får idag starka personlighetsförändrande psykdroger. De skulle fylla 1333 Globen. Har man varit i ett fullt Globen förstår man vidden.

I USA får över en miljon småbarn 0-5 år psykdroger, antipsykotika, antidepressiva, lugnande och amfetamin – 250 000 från 0-1 år har inte blivit av med blöjorna. Tillsammans fyller de tretton (13) gigantiska amerikanska fotbollsarenor. Och denna trend är på väg till Sverige.

Tack vare Psyko Pharmas sjukdomsmångleri (psykiatrin och läkemedelsbolagen i allians) så har barn som tidigare ansågs normala, blivit sjukdomsförklarade med ADHD, Uppförandestörning, Trotsstörning, Bipolärt, Autism, Tvångsmässig störning, Personlighetsstörning, Generell utvecklingsstörning, Dataspelsberoende, med mera – och till och med schizofreni.

”Medicin, medicin, meddetsamma…”

Vi har blivit itutade sedan barnsben att alla sjukdomar skall botas med mediciner. Men de psykiska ”sjukdomarna” är ju egentligen inga sjukdomar, det finns inga medicinska eller biologiska orsaker, inga blodtester, röntgen, MRI eller övriga tester som kan bevisa biologiska orsaker. Bara de av vuxna oönskade beteenden som barn ibland uppvisar när de har problem som inte reds ut.

Stäng in 20-30 föräldrar i ett klassrum under en hel dag så skall vi få se på udda och verkligt skrämmande beteenden.

Men utan sjukdomsdiagnos så får man inte skriva ut mediciner. Så – uppfinn diagnoserna först och sedan kan vi sälja medicinen. Det är ett gigantiskt svindleri på mycket hög nivå vi bevittnar. Det startade på 1950-talet när psykiatrikerna lanserade sin första diagnosbibel, DSM. På den tiden hade de stora besvär med att få betalt. Försäkringsbolag och staten ville inte betala för det ostrukturerade flum som kännetecknade psykiatrin. Men medicinarna fick ju betalt utan problem, de kunde uppvisa sjukdom och orsak (etiologi) med en diagnosbeteckning. Psykiatrin bestämde sig då för att efterlikna medicinarna och skapade diagnosboken DSM. Den sponsrades av läkemedelsbolagen med 100 000 miljoner då de såg en enorm potential i detta. Idag har vi DSM-V med långt över 350 psykiska ”sjukdomar” som så gott som alla skall ”botas” med ”mediciner”. En mycket lönsam investering. Resten är historia.

Det finns många som lever på detta: Psyko Pharma, psykiatrin, psykologin, kuratorer, speciallärare, socialarbetare, diagnosutredare och säkert en hel del till. En privat utredning av ADHD-diagnos kan kosta från 15 000 till 45 000 och kan ta ett par timmar bara, men då får man även ett recept på socialt accepterat amfetamin – livet ut.

Det liknar mer en epidemi fast utan medicinsk påvisbarhet. Adhd-mediciner har trots detta faktum en försäljning på 840 miljoner till ca 103 000 barn, ungdomar och vuxna i Sverige.

Vi betalar merparten genom skattepengarna så det märks inte. Man har lagt upp det smart.

ADHD-droger är idag en industri med en omsättning på långt över 100 miljarder kronor internationellt sett.

”En ohelig allians mellan läkemedelsbolag och deras konsulter, akademiska psykiatriker, tjänstemän – och kändisar, har skapat en ADHD-epidemi. Det genialt försåtliga bakom denna allians, sålde in störningen snarare än drogerna i sken av att förespråka ’ADHD-medvetenhet´.”

Så skrev New York Times i sin bokrecension av ADHD Nation: Children, The Disorder, The Drugs, The Inside Story, av Pulitzer Prize-nominerade New York Times reporter, Alan Schwarz. (1)

Miljardindustri med legala droger

Som sagt, det var alltigenom en lönsam satsning. Enligt IMS Health så har receptkostnaderna för ADHD-droger närmast tredubblats från 4 miljarder dollar per år 2007 till 11,2 miljarder dollar (97 miljarder kronor) per år 2015. Och detta bara i USA. Lägg till minst 5 miljarder för övriga västvärlden och kanske lika mycket till för ökningen i USA fram till idag.

Det produceras idag omkring 125 TON (125 000 KILO) – amfetamin och amfetaminliknande droger till miljontals barn, ungdomar och vuxna – per år. (2) Det ger SEX MILJARDER (6000 000 000) doser.

Bara för att få lite perspektiv på hur mycket detta är så motsvarar det cirka 350 fulla lastpallar av illegalt amfetamin på gatan. Det fyller en hangar. Föreställ er det. En dagsdos motsvarar en knivsudd. Titta på bilden ovan. När polisen i Sverige beslagtog 4 kilo amfetamin blev det rubriker på förstasidan.

Och NEJ! Det är inga ”små doser” som barnen får. Först och främst måste man tänka på att detta är läkemedelstillverkat amfetamin av högsta kvalitet – ej utspätt till 30-40%. Och MYCKET eftertraktat på gatan. Förra året beslagtog polisen 7000 tabletter – man får då undra hur många som INTE beslagtogs. Vi har pratat med personer som efter en vecka bara kom ut från beroendeenheten på Karolinska med 500 mg amfetamin som dagsdos. En ”svensson” som aldrig provat droger skulle få åka akut till sjukhuset – eller bårhuset om hen hade hjärtproblem. Journalisten Göran Skytte som jobbade med Jan Guillou i TV-programmet Kvällsöppet, prövade två 5 mg tabletter inför ett program om ADHD-medicineringen. På förstasidan på Kvällsposten stod nästa dag: ”Jag blev ordentligt påverkad!” Idag får små barn 30 till 60 mg.

Och NEJ! Barnen får inte förbättrad koncentration. De blir FIXERADE – ett slags drogtillstånd som amfetaminister kallar att punda. De kan sitta och pilla isär en klocka eller maskin i timmar – för att aldrig få ihop den igen. Hur går det ihop med utbildning?

<