top of page

Fler barn än någonsin får psykiatriska droger

Fler barn än någonsin får psykiatriska droger i Sverige. Trenden kommer från USA. Faktum är att mer än 1 miljon barn i åldern 0-5 är ordinerade psykiatriska droger i USA - de fyller tio stora amerikanska fotbollssarenor. Totalt får 8,5 miljoner barn i åldern 0-17 psykdroger. Vi måste bryta trenden innan det blir som i USA. Föräldrar informeras inte om riskerna med drogerna som föreskrivs dem eller givna alternativ till droger som dokumenteras ha svåra och jämnt livshotande biverkningar. Tusentals barn i Sverige har redan fått allvarliga biverkningar av ADHD-droger.

För mer information om psykiatriska droger besök https://www.cchrint.org/issues/childmentaldisorders/

www.kmr.nu

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page