top of page

Ex-DEA agent: Kongressen och Big Pharma bakom opioidkrisen som dödat 200 000 människor


60 MINUTES har gjort ett fullständigt otroligt program om opioidkrisen i USA och intervjuat en ex-DEA agent som påstår att distributörer pumpade in opioder i samhället, och att Big Pharma och Kongressen avstyrde DEAs alla försök att stoppa det. 100 ungdomar hamnar på sjukhus varje dag, beroende av opioder.

60 MINUTES har intervjuat whistleblower Joe Rannazzi som jobbade som hög chef på USAs narkotikapolis, DEA, och hade 600 personer som han övervakade. Det han säger är fullständigt otroligt, men han menar att miljarder tabletter pumpades in i samhället av distributörer som skyddades av stora läkemedelsbolag och ledamöter i Kongressen.

Ett samhälle på 392 personer fick nio miljoner opiodtabletter på två år.

– Det här är en industri som tillåter miljoner och åter miljoner av opiodtabletter att hamna på dåliga apotek och läkares mottagning, som distribuerade dem till människor som inte hade legitimt behov av dem, säger Joe Rannazzi i 60 MINUTES.

Senaste rapporten från American Academy of Pediatrics (AAP) visar att mer än 100 barn och tonåringar i USA hamnar på sjukhus – varje dag – som är beroende av opioider, rapporterar DailyMail.

Joe Rannazzi och hans män som i åratal försökt stoppa det här opiodmissbruket, gick efter de här människorna, men såg sig snart attackerad tillbaka. Han fortsatte dock att försöka stoppa opioidkrisen men blev till slut avtagen alla uppdrag och såg ingen annan utväg än att sluta på DEA.

De tre största distributörerna kontrollerade 85-90 procent av alla droger som kom ut i samhället. Joe Rannazzi namnger alla som är inblandade, läkemedelsbolag, distributörer och kongressledamöter. Washington Post rapporterar att minst 56 tjänstemän från DEA och Justitiedepartementet har lämnat sina befattningar och jobbar nu för läkemedelsindustrin.

En av de kongressledamöter som attackerade Joe Rannazzi värst nominerades nyligen till Trumps nya drogczar.

 

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige för att undersöka och avslöja övergrepp inom psykiatrin och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. Syftet är att verka för mänskliga rättigheter inom mentalhälsovården

Moderorganisationen heter Citizens Commission on Human Rights – CCHR och är belägen i Los Angeles.Idag finns det omkring 250 avdelningar över hela världen.

KMR är en registrerad ideell förening i Sverige utan politisk eller religiös inriktning.

CCHR startades 1969 i New York av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, som skrev 24 böcker om psykiatrins övergrepp, bl.a. den klassiska ”Psykisk sjukdom en myt” som startade reformeringen av psykiatrin på 1960-talet.

Thomas Szasz var en drivande kraft för ytterligare reformering av psykiatrin sedan 1960 och var verksam i CCHR fram till sin död 2012.

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page