top of page

Massgrav med 7000 kroppar upptäckt vid tidigare mentalsjukhus i USA


Massgrav med 7000 kroppar upptäckt vid tidigare mentalsjukhus i USAStartFragment

Detta är en av de största massgravar som påträffats. Först fann man 66 gravar och nu är man uppe i 7000 gravar.

Alla är anonyma mentalpatienter som grävts ner där tidigare Mississippi State Lunatic Asylum var verksamt från 1835 till 1935. På platsen ligger idag University of Mississippi Medical Center.

35 000 människor vistades vid sinnessjukhuset under åren 1835 till 1935. 9000 dog under vistelsen där. De flesta dog redan ett år efter att de kom till sjukhuset. Meningen med det nybyggda jättelika komplexet var att patienterna skulle få det bättre. Tidigare hade de mentalsjuka ofta kedjats fast i fängelsehålor, låsts fast i källare eller vindar för att hålla dem borta från allmänheten.

Syftet var bra, men det blev absolut inte bättre. Många dog av näringsbrist, eller rent av svält, man har kunnat upptäcka att många dog av pellagra, B1-brist. Andra dog av TBC, gula febern, influensa eller hjärtattack. Med andra ord, av vanvård, förmodligen helt medvetet.

När de dog slängdes de helt enkelt ner i en omärkt träkista och begravdes runt kring sjukhuset, utan något som kunde identifiera dem. Detta är en av de största massgravar som någonsin påträffats.

Forskarna är osmakligt entusiastiska. ”Människorna som begravts är inte bara kroppar utan kan användas som en oerhörd tillgång för människor som lever i regionen”, säger en forskare som håller på att gräva ut området. Forskarna vill gräva upp varenda kista och försöka identifiera kropparna. Kostnaden beräknas till 21 miljoner dollar, men det verkar inte vara något större problem. ”Det är värt det! Detta är en enorm tillgång till staten och kan användas som en unik källa till information”, säger en annan forskare.

Anhöriga är inte lika entusiastiska. Hundratals vallfärdar nu till platsen där deras nära en gång skickats för bättre vård, men dött en snabb död.

Kanske lika märkligt är medias rapportering. Historien har tagits upp av alla stora media i USA, men vinklingen ligger på ”intressanta fynd” och ”kostnader för att gräva upp kistorna” samt forskarnas intresse för platsen. Inte ett ord om psykiatrin och hur de behandlat och fortfarande behandlar mentalpatienter. Idag lever mentalsjuka 20 år kortare liv än normalt. Enligt professor Peter Gøtzche, chef för Nordiska Cochrane institutet, tillika en av världens mest respekterade oberoende forskare, så dör 539 000 människor i förtid på grund av de psykiatriska drogerna. Det är ju också en slags massmord.

Som vi berättat om tidigare så användes eutanasi, eller ”barmhärtighetsmord” flitigt av psykiatriker under, till och med före, andra världskriget. 250 000 mentalpatienter och förståndshandikappade utrotades av psykiatrin i Tyskland, många barn svältes ihjäl på en kost med enbart vitkål utan något fett som helst. Det tog 2-3 veckor. Inte på order av Hitler, utan psykiatrikerna agerade på egen hand, till och med efter att han ett kort tag förbjöd det, och även ett tag efter andra världskriget slut. Det kallades T4-projektet. KMR har tidigare skrivit utförligt om detta. Det dröjde långt in på 2000-talet innan den tyska psykiatriföreningen bad om ursäkt för dessa massmord.

KMR avslöjade också att eutanasi pågick på svenska mentalsjukhus. På Ryhovs mentalsjukhus svälte man ihjäl patienterna i baracker som ingen fick besöka med skyltar om ”varning för TBC”.

Man borde satt upp skyltar med ”Varning för psykiatriker!”

Bilder: University of Mississippi Medical Center

Kontaktpersoner

Peter Anstrin

info.kmr@telia.com

Den internationella övervakaren av psykiatrin

Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige för att undersöka och avslöja övergrepp inom psykiatrin och för att rensa upp inom den psykiatriska vården. Syftet är att verka för mänskliga rättigheter inom mentalhälsovården

Moderorganisationen heter Citizens Commission on Human Rights – CCHR och är belägen i Los Angeles.Idag finns det omkring 250 avdelningar över hela världen.

KMR är en registrerad ideell förening i Sverige utan politisk eller religiös inriktning.

CCHR startades 1969 i New York av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, som skrev 24 böcker om psykiatrins övergrepp, bl.a. den klassiska ”Psykisk sjukdom en myt” som startade reformeringen av psykiatrin på 1960-talet.

Thomas Szasz var en drivande kraft för ytterligare reformering av psykiatrin sedan 1960 och var verksam i CCHR fram till sin död 2012.

För mer information gå till:

www.kmr.nu www.facebook.com/KMR.nu

Emailadress: info.kmr@telia.com

EndFragment

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page