top of page

2000 KMR-medlemmar demonstrerade i Florens mot psykiatrins övergrepp


Mer än 2000 medlemmar i Kommittén för mänskliga rättigheter (KMR) i Italien, Frankrike, Schweiz, Tyskland, Nederländerna och Danmark och en del övriga länder anordnade en demonstration och protestmarsch mot psykiatriska övergrepp, inför European Psychiatric Associations (EPA) årskongress den 1 april.

Deltagare protesterade mot psykiatrins förespråkande av farliga psykiatriska droger och de experimentella apparater som aldrig bevisats vara säkra eller effektiva. Mer än 2000 marscherade den 1 april i protest mot psykiatriska övergrepp inför den kongress som European Psychiatric Association (EPA) anordnar varje år.

Den riktade sig mot psykiatrins förespråkande av metoder som aldrig har visat sig vara säkra och effektiva. En av apparaterna består av elektroder som opereras in i hjärnan och som drivs av mikrobatterier införda under huden och som ansluts till två elektroder genom ledningar vilka körs in genom nacken.

Många av EPA:s psykiatriker, däribland medlemmar av EPA kongressens vetenskapliga kommitté, är kända för sina kopplingar till läkemedelsindustrin samt tillverkare av anordningar för elektrisk stimulering av hjärnan, vilka även sponsrar kongressen.

Protestmarschen gick från Florens Piazza Santa Maria Novella till Piazza San Marco, en demonstration ledd av Dr Roberto Cestari, ordförande för KMR Italien. Dr. Vincenza Palmieri, grundare av Prog Vivere Senza Psicofarmaci (programmet för att Leva utan psykofarmaka), talade om psykiatrins kopplingar till läkemedelsindustrin och att de förstör barn och familjer med personlighetsförändrande och våldsframkallande psykofarmaka.

Öppnandet av KMR multimedia vandringsutställning, Psykiatri: Dödens industri den 1 april 2017 i Florens Auditorium al Duomo.

Ett stort antal internationella studier har visat de farliga effekterna av psykiatrins droger, däribland mord och självmordstankar, psykos, mani, aggression, hallucinationer, svåra leverskador, fosterskador, diabetes, hjärtinfarkt, stroke och plötslig död.Enligt Italiens Nationella observationsorgan för användning av läkemedel (OsMed) är konsumtionen av psykofarmaka stadigt stigande i Italien till en kostnad av mer än 3.3 miljarder euro 2015. Den största delen av dessa är antidepressiva (förskrivna utanför sjukhus till största delen) och antipsykotika (mestadels förskrivet på sjukhus).KMR har också hängivit sig åt att försöka stoppa elchocker och andra barbariska, ovetenskapliga "behandlingar" med sina förödande effekter på minne och allmänna hälsa.Enligt en rapport från 2013 Parlamentariska kommittén för National Health Service till den italienska senaten, praktiseras elchocker (även kallad elektrokonvulsiv behandling, ECT) på 91 sjukhus i Italien. Trots direktiven från Hälsoministeriet att ECT endast får användas när alla andra behandlingar har försökts, så använder vissa av dessa sjukhus ECT som primär behandling.

Den 1 april öppnades också KMR:s multimedia vandringsutställning, Psykiatri: Dödens industri, i Florens Auditorium al Duomo. Med 14 fotografiska paneler, var och en med ett särskilt kapitel av utställningens långfilmsdokumentär, visas den 300-åriga historiken av kränkande psykiatrisk behandling.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

 

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrinKommittén för Mänskliga Rättigheter

Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page