Snart har alla en diagnos
top of page

Snart har alla en diagnos


Psykiatrin har drabbats av diagnossjukan som tycks vara mycket svÄrbotad. TyvÀrr inser de inte sjÀlva att de Àr sjuka och behöver vÄrd, varmed tvÄngsvÄrd tycks vara enda möjligheten.

Nu till jul kommer hela svenska befolkningen att drabbas av den fruktade shoppingsjukan. Sjukskrivningarna kommer att slÄ i taket. Det har de redan gjort.

Psykiska diagnoser Àr nÀmligen numera den vanligaste orsaken till sjukfrÄnvaro pÄ jobbet. 40 procent av alla sjukskrivningar beror pÄ uppgivna psykiska besvÀr.

Sverige Kommuner och Landsting, SKL, har dÀrför lanserat ett VERKTYG för att förebygga ohÀlsa pÄ jobbet sÄ att inte utmattade arbetare springer in i den ökÀnda vÀggen och fÄr diagnosen utmattningssyndrom. Inte helt olik diagnosen PTSD som drabbar soldater som ÄtervÀnder hem frÄn hemska upplevelser vid krigsskÄdeplatsen.

Man skyller alltsĂ„ idag pĂ„ arbetsplatsen och arbetsgivaren som orsak till hemska traumatiska upplevelser. Vi föreslĂ„r att man istĂ€llet skyller pĂ„ psykiatrin som gör det vĂ€ldigt lĂ€tt att kĂ€nna sig sjuk. Ja, alltsĂ„ inte sjuk i egentlig mening, utan ”psykiskt” sjuk.

De psykiska ”sjukdomarna” Ă€r nĂ€mligen vĂ€ldigt smittsamma, trots att de inte Ă€r nĂ„gra sjukdomar i egentlig mening. Det rĂ€cker med att man hör att nĂ„gon blivit stressad sĂ„ ramlar man sjĂ€lv lĂ€tt in i vĂ€ggen. Det Ă€r tydligen ocksĂ„ populĂ€rt att ha en psykiatrisk diagnos. Var och varannan kĂ€ndis kommer ut ur garderoben och erkĂ€nner att de har ADHD. DĂ„ fĂ„r man gratis och socialt accepterat amfetamin. Mycket smittsamt.

NĂ„gon sprider det. Kan det möjligen vara anhörigföreningen Attention som Ă„ker land och rike runt för att sprida ”information” om ADHD. De fĂ„r betalt för det ocksĂ„. Smittkurvan gĂ„r i alla fall upp i de delar av Sverige dĂ€r de varit. Vanliga lĂ€kare gör allt för att stoppa spridning av sjukdomar, psykiatrin gör tvĂ€rtom. De vill ha fler personer med ADHD. Nu skall det Ă€ven ske en könskvotering bland barn. Alldeles för lite flickor fĂ„r ADHD-diagnos, men det skall snart justeras. Barnombudsmannen, BO, jobbar nĂ€mligen hĂ„rt för likaberĂ€ttigande till amfetamin.

Bilden: Se upp sĂ„ att du inte drabbas av den hemska storĂ€tarsjukan som drabbar en stor del av befolkningen till jul (flickan). Den och shoppingsjukan i kombination kan vara hemsk (mamman). De finns faktiskt beskrivna i psykiatrins diagnosbibel DSM. Har man bestĂ€mt sig för att Ă€ta hĂ€lsosamt och riktigt gĂ„r in för det, till omgivningens bestörtning, och vĂ€grar lyssna pĂ„ deras vĂ€lmenande rĂ„d att istĂ€llet Ă€ta ”vanlig mat”, kan man ocksĂ„ fĂ„ en diagnos enligt WHOs diagnosbibel ICD. Om man inte vunnit pĂ„ Lotto kan man bli riktigt deprimerad och fĂ„ lottosyndromet (pappan). Om barnet gör uppror fĂ„r det diagnosen ”trotssjukdomen” (pojken).

Av nÄgon anledning sÄ tycks shoppingsjukan och storÀtarsjukan inte vara sÄ vanlig i Afrika enligt psykiatrikerna. Prognosen för allvarliga psykiska besvÀr Àr ocksÄ vÀldigt god i Afrika. Om det nu beror pÄ att man inte fÄr nÄgon diagnos och inte har rÄd att köpa psykiatriska droger, lÄter vi vara osagt, men vi antyder det.

De slipper i alla fall psykiatrin som tycks föra med sig smittbÀrande diagnoser.

Psykiatrin hÄller pÄ att smitta ner hela samhÀllet med handikappande diagnoser. Kanske Àr det psykiatrikerna som behöver behandlas? I sÄ fall blir det tvÄngsbehandling eftersom de vÀgrar inse att de Àr sjuka.

Kommittén för MÀnskliga RÀttigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, vÀrldens mest kÀnda psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mÀnskliga rÀttigheterna inom mentalhÀlsovÄrden och för att rensa upp inom den psykiatriska vÄrden.

För mer information gÄ till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för MÀnskliga RÀttigheter Box 6039 , 129 06 HÀgersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page