top of page

Antidepressiva medel ökar självmordsrisken – medvetna lögner


Psykiatrin har alltid försökt ifrågasätta kopplingen mellan självmordstankar och antidepressiva, trots att läkemedelsindustrin varit tvungna att sätta ut högsta varningen för självmord på så gott som alla antidepressiva medel.

Tidningen Telegraph avgjorde saken i januari 2016 med rubriken ”Antidepressiva kan öka risken för självmord”. Den största granskningen någonsin med en analys av 70 studier av de vanligaste antidepressiva medlen som involverade 18 000 människor, fann att läkemedelsbolagen varken rapporterat biverkningar och även dödsfall som kopplats till deras antidepressiva. Dessutom fann de en fördubblad risk för självmord och aggressivt beteende. (1)

Psykiatrin och deras allierade Psyko Pharma har fångats i ett nätverk av lögner. Studien visar till exempel att 4 dödsfall rapporterades ha inträffat efter testperioden, medan de inträffade inom perioden. En patient ströp sig själv under studien. Men eftersom han inte avled förrän fem dagar efteråt hävdades det att han inte längre var med i studien.

Ett av världens största läkemedelsbolag noterade att hälften av självmordsförsöken och tankarna enbart var ”emotionell labilitet eller förvärrande av depression”.

Samma månad som Telegraph publicerade artikeln fastställdes 35 självmord (i England) som direkt kopplades till antidepressiva medel vid obduktioner. Året innan fastställdes 450 självmord.

(2)

En studie som publicerades i National Center for Health Research visade att barn och ungdomar som använde antidepressiva medel var dubbelt så benägna att ha självmordstankar eller försöka begå självmord jämfört med patienter som fick sockerpiller. Amerikanska läkemedelsverket FDA utfärdade 2004 en varning att dessa piller kunde öka självmordstankar och beteende. (3)

Enligt en rapport som publicerades i Journal of American Medical Association (JAMA), så hade procentandelen amerikaner på antidepressiva medel, nästan fördubblats, mellan 1999 och 2012, från 6,8 % till 13 %. Under samma period ökade självmordsfrekvensen med 24 % (4)

I Sverige visade det sig att 68 % av de unga kvinnor (15-24) som tog livet av sig 2013 gjorde det under inverkan av psykofarmaka, främst antidepressiva.

Psykiatrin spelar roulett med livet som insats, men har även manipulerat spelsnurran visar det sig.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page