ADHD-EPIDEMIN har övergått till PANDEMIVARNING
top of page

ADHD-EPIDEMIN har övergått till PANDEMIVARNING


Nu varnar till och med USA:s myndigheter för den enorma kostnad ADHD-diagnostiseringen för med sig. Det handlar om multimiljardbelopp. 12-13 procent av alla pojkar har ADHD – och siffran stiger. Smittan sprider sig snabbt till övriga länder. Sverige i synnerhet. Men till skillnad från alla andra epidemier tycks den välkomnas av läkarna. De jobbar även hårt för att fler skall få ADHD.

ADHD har nu spridit sig till alla västländer och håller på att invadera övriga delar av världen. I USA är det värst. Idag får över åtta miljoner spädbarn, barn och ungdomar från 0 till 17 år amfetamin i USA för sin påstådda ADHD. 12-13 procent av alla pojkar har diagnosen. Flickorna ”bara” 5-6 procent. Nu jobbar man intensivt för att fler flickor skall få en diagnos – och amfetamin. Det skall råda jämlikhet – könskvotering.

Barnombudsmannen (BO) i Sverige ligger även i för att öka kvoten flickor som skall ha ADHD – och medicin, alltså amfetamin. Ingen diskreminering här inte! BO har gjort en ”undersökning” bland flickor och upptäckt att deras ”spontanitet” egentligen är ADHD. Deras intervjuteknik är som hämtad ur Alice i Underlandet. Ett utdrag: ”Flickor berättar att det inte var någon som först förstod eller trodde på att de hade adhd eftersom de var skötsamma och presterade bra i skolan.” Det är ju just det som är grunden för att de skall få en diagnos, att de inte är skötsamma och presterar bra i skolan! Men sådana petitesser hindrar inte BO från att kräva lag för mer stöd i skolorna för dessa flickor – som är skötsamma. Man har ”intervjuat” sammanlagt 7(!) flickor som stöd för kravet på ny lag. Det verkar inte som BO stöder barnen, snarare Psyko Pharma.

Pandemin är total, om än ojämn. För det råder inte direkt jämlikhet över olika gränser. I Sverige skiljer det sig ganska mycket mellan de olika länen. Tittar man geografiskt i USA så har smittan drabbat södra och östra USA hårdare än andra delar. Ekonomiskt så är det fattiga i USA som drabbas mest och rasmässigt så är det främst svarta fattiga, medan mexikanske barn drabbas minst. Å andra sidan finns det litet segment, geografiskt och ekonomiskt, i nordöstra USA där överklassbarnen drabbas hårdast av den selektivt drabbande epidemin. Föräldrar i karriären kräver lydnad!

Även i Sverige jobbar man hårt, idag har över 90 000, varav hälften barn, fått diagnosen – med tillhörande amfetamin. Närmare 16 procent av pojkar 10-14 i Karlsborgs kommun och 13,9% i Håbo kommun har drabbats av ADHD, och det är ett nationalrekord, men andra län jobbar hårt för att knappa in på försprånget. Kvotan måste uppfyllas – alltså medicinkvotan. Men först en diagnos…

Men det är inte helt riskfritt. Frågan är om inte boten är värre än soten. De sista fem åren har 579 unga (10-19 år) tagit överdoser i självmordssyfte eller i självskadligt syfte. Under samma tid har 308 barn (0-4 år) förgiftats av ADHD-droger. Fråga gärna Socialstyrelsen vad de gjort åt detta. Goddag yxskaft, blev svaret när vi frågade.

Det är Center for Disease Control and Prevention (CDC) i USA som tagit fram uppgifter om att ADHD-epidemin övergått till en pandemi. Man tittade dock inte efter orsakerna till ADHD-epidemin, vilket sker för alla andra epidemier. Det uppför sig dock som ett osynligt virus – som om det egentligen inte fanns. Men eftersom detta är en psykiatriskt framkallad epidemi så finns det förmodligen ursprungligen inga andra virus än psykiatrin.

Hur epidemin startade Ursprungligen startade smittspridningen i början på 1990-talet med att ADHD blev en officiell diagnos och skolorna fick statliga bidrag för varje ADHD-barn och de tjänade ganska bra på massdiagnostisering – riktigt bra. I en skola i San Diego blev 60 procent smittade med ADHD. Antalet barn med ADHD gick upp till 500 000 på bara ett år efter detta.

Bidragande orsak till smittspridningen var anhörigföreningen CHADD, motsvarande vår Attention. Denna ”gräsrotsrörelse” vattnades flitigt av läkemedelsbolagen med mångmiljonbelopp och växte snabbt. CHADD satte igång en enorm lobbyverksamhet för pengarna, precis som Attention när de fick miljonbelopp från läkemedelsbolag i Sverige. Idag sitter Attention inne i Socialdepartementet och ADHD-epidemin, och naturligtvis icke att förglömma medicineringen, sprider sig blixtsnabbt även här i Sverige. Kampanjer sprider sig över hela landet. Även skolorna i Sverige får bidrag och kräver nu diagnos och bidrag för varje liten uppstudsig unge. Tänk vad lite pengar kan göra

Fast en undersökning visade att en miljon ungar av de fem miljonerna i USA egentligen inte var smittade, utan bara för unga! Ja, alltså de var yngst i klassen, födda sent på året, och särskilde sig så mycket att de fick en ADHD-stämpel i pannan som tack för besvären. Det är likadant i Sverige. Nåja, lite spill får man räkna med.

En undersökning som presenterades i the Lancet visade att 64 procent av dem som fått en ADHD-diagnos egentligen reagerade mot tillsatser i mat. I Frankrike, som inte gillar trender från USA och alltså inte drabbats av samma pandemi, får barnen visserligen diagnos, men knappast amfetamin, bara någon procent. Där upptäckte man däremot att barnen fick för lite järn. Men varför bry sig. Det finns inga pengar i att ge ungarna lite järn – däremot i att ge diagnos och ”medicin.

Bara i Sverige kostar utredning och medicinering av 72 000 ADHD-fall uppskattningsvis 2 miljarder kronor. Men det är verkligen ingenting mot USA. Där hotas nu nationalbudgeten.

Multimiljardindustri ADHD är en lönsam industri. Enligt en studie i Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry omsätter ADHD-industrin mellan 143 och 266 miljarder dollar per år och enligt IMS Health så har receptkostnaderna för ADHD-droger närmast tredubblats från 4 miljarder dollar år 2007 till 11,2 miljarder dollar år 2015. Det blir 950 miljarder kronor, närmare en biljon – per år. (1) Vem vågar stoppa en sådan lönsam affär?

Det produceras idag omkring 120 TON – 120 000 KILO – amfetamin och amfetaminliknande droger till barn och ungdomar – per år. (2) Bara för att få lite perspektiv på hur mycket detta är så motsvarar det ungefär 350 fulla lastpallar av illegalt amfetamin på gatan. Ungefär en flygplanshangar full. När tullen i Sverige beslagtog 4 kilo amfetamin blev det rubriker på förstasidan.

Men, vem bryr sig?

(1) Blaire Briody, “The Shocking Cost of Your Child’s ADHD,” The Fiscal Times, 1 apr 2013,http://www.thefiscaltimes.com/Articles/2013/04/01/The-Shocking-Cost-of-Your-Childs-ADHD.

“Medicines Use and Spending in the U.S.,” IMS Institute for Healthcare Informatics, apr 2016,http://www.imshealth.com/en/thought-leadership/ims-institute/reports/medicines-use-and-spending-in-the-us-a-review-of-2015-and-outlook-to-2020; “Top Therapeutic Classes by U.S. Spending,” IMS National Sales Perspectives, 23 Feb 2012,http://www.imshealth.com/files/web/Corporate/News/Top-Line%20Market%20Data/Top_Therapy_Classes_by_Sales.pdf.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page