top of page

KMR delar ut mänskliga rättigheter i Almedalen


KMR har delat ut ett par tusen ex av KMR:s senaste medlemstidning ”mänskliga rättigheter” de senaste dagarna i Almedalen (se bifogad pdf). Tidningen tar upp psykiatrins totala brist på resultat, för att inte tala om katastrofala resultat, och den enorma samhällskostnad det orsakar (70 miljarder per år). KMR har mött mycket positivt respons från mängder av människor.

En tjej i 24 årsåldern, aktiv inom Amnesty: ”Håller på att trappa ner ADHD-droger. Fått en diagnos efter utredning, efter att länge haft problem i skolan med att fokusera. Först fick jag antidepressiva. De sa att jag skulle bli någon annan än jag är, trots att jag inte anser att det var en 'sjukdom' jag hade. Och dessutom verkade inte dosen på högsta dosen till sist. Jag behövde högre och högre dos.”

En ung man: Jag står bakom er helt!!

En dam som fått tidningen tidigare på dagen, kom tillbaka och sa: ”Har läst den nu och har inte haft en aning om att det var så här”. Bekräftade alla i KMR jättemycket, och tyckte det vi gjorde var bra.

Ett flertal personer gav oss tummen upp!

En äldre man, tog tidningen och sa: ”Har själv jobbat inom mentalvården, och har länge sett att den behöver reformeras”.

Dam som jobbat inom vården: ”Har sett bekanta som blivit förändrade till det sämre med ADHD-mediciner. Och jag är chockad av att se att ECT fortfarande görs i Sverige! Hon föreslog flera gånger att vi också borde skaffa signaturer för att bekämpa psykiatrin.

En medelålders dam kommer tillbaks efter att ha fått tidningen, tar en av oss i armen och säger innerligt: ”Tack för att ni gör detta! Jag har en bror som är riktigt illa däran.”

Mamma med son, som fått diagnosen ADD: ”Jag är orolig för att han ska bli medicinerad av läkaren, och vet varken ut eller in, och vi ska ge besked om en vecka. Vad finns det för alternativ, säga NEJ, eller... vilka rättigheter har jag?”Skulle läsa tidningen noga, och ta in all kunskap hon kunde få,och såg stärkt ut av att hon fått tidningen. Lutade starkt åt att inte gå med på droger. Mycket tacksam.

Dam i Region Halland som var väldigt negativ mot psykiatrin: ”I Halland ges det mest droger i hela Sverige. Och det är problem inom psykiatrin, svårt att rekrytera ... ingen som vill jobba där.”

Den 100-procentigt positiva responsen bland mängden av folk visar att ingen gillar psykiatrin och vad den står för, droger, elchocker och tvång. Men eftersom ”psykiatrin är politik och inget annat än politik”, enligt psykiatriprofessor Thomas Szasz, så får övergreppen fortsätta.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page