top of page

Psykiatrin århundradets bedrägeri.


Försäljningen av antidepressiva medel uppgick till 131 miljarder kronor internationellt sett år 2015.* För det är man tydligen beredd att göra vad som helst. 539 000 människor dör i förtid av psykiatriska droger, varav antidepressiva utgör en stor del.

Besök även svenska KMRs hemsida: http://www.kmr.nu

Förmodligen är psykiatrin århundradets största bedrägeri. Psykiatrin fungerar inte och inte heller deras droger, antidepressiva fungerar absolut inte. Inte det att drogerna inte skapar en effekt på människor, men de botar definitivt inget, absolut inte depression. Doktor Kelly Brogan säger i sin bok A Mind of Your Own: ”Depression är inte en sjukdom – det är ett symtom.”

Antidepressiva såldes in med säljklyschan ”det korrigerar den kemiska obalansen i hjärnan”. Det lät bra och sålde bra men hade ingenting med verkligheten att göra. För det första kan man inte mäta en kemisk obalans inne i hjärnan.

Ordförande för amerikanska psykiatrikerförbundet (APA), Steven Sharfstein, erkände i TODAY Show vid en direkt fråga: ”Vi har ingen renodlad lab-test … [kemisk obalans] är ett begrepp som läkamedelsindustrin förmodligen hittat på. För att mäta en kemisk obalans i hjärnan måste man gå ner på cellnivå och skära ut en bit av hjärnan, och” det är ingen bra idé”. (11 juli 2005)

För det andra har man inga som helst bevis för att en eventuell kemisk obalans i hjärnan orsakar depression.

”Vi har inte ett enda bevis för att ett enda psykiatriskt problem, från ångest till depression och även schizofreni, har något att göra med en biokemisk obalans i hjärnan. Det var rena skojeriet från början. Det var ett PR-trick från början, att man hade en biokemisk obalans och att Prozac skulle fixa till det.” – Psykiater Peter Breggin

Det är en myt som pågått i decennier och som media älskar att upprepa. Den blir inte sannare för det. Men det säljer! 131 miljarder kronor på bara ett år.

Och för det tredje, om det nu skulle finnas en obalans, och om den skulle vara förknippad med depression, så är det fortfarande lika obevisat. Det kan lika väl vara så att depressionen orsakar den kemiska obalansen. Hönan eller ägget med andra ord.

Dr Kelly Brogan beskriver i sin bok vad som kan orsaka depression och ger en riktig ”workbook” om hur man skall ta sig ur sin depression. Men hon är mycket tydlig med att det inte är en sjukdom i sig. Hon säger att hon inte botade en enda patient när hon skrev ut recept, men när hon började jobba med de verkliga anledningarna till depression så hjälper hon patienter komma ur depressionerna varje vecka.

Och en stor anledning är faktiskt de psykiatriska drogerna som ställer till verklig oreda. Så här säger professor Peter Gøtzsche ordförande för Nordiska Cochraneinstitutet i sin bok Dödliga mediciner och organiserad brottslighet: ”Psykofarmaka rättar inte till någon kemisk obalans, de skapar den, vilket är orsaken till att det är så svårt att sluta ta preparaten. Om läkemedlen tas mer än några få veckor, skapar de samma sjukdom som de skulle läka.”

Peter Gøtzsche jämför psykiatrin med maffian och MC-gängen och visar i sin bok på ett evidensbaserat sätt att psykiatriska droger, och i synnerhet de antidepressiva, dödar 539 000 människor i förtid.

Hur kan de ha gjort detta utan att någon myndighet eller politiker reagerade?

De bluffade! Stort!

De har 15 000 lobbyister som påverkar politiker på alla nivåer.

En stor studie som publicerades i The New England Journal of Medicine visade att de psykiatriska läkemedelsföretagen publicerat alla positiva studier de gjort om antidepressiva men utelämnat majoriteten av de negativa.Och trots det så var de ”positiva” inte speciellt uppmuntrande. 80 procent blev nämligen bättre med placebo.

Forskarna granskade sammanlagt 74 studier med 12 olika antidepressiva medel och över 12000 personer. 37 av 38 ”positiva” studier publicerades medan endast 14 av 37 negativa studier publicerades. Och de negativa publicerades på ett sätt som fick dem att se positiva ut!

Det finns en mängd andra studier och uppgifter som visar att för 131 miljarder kronor så är psykiatrin och Psyko Pharma i stånd att göra så gott som vad som helst.

*IMH Health databas, beräknade siffror från år 2013. Försäljningen beräknades till mellan 120 och 131 miljarder kronor. Vi vet att försäljningen har ökat de senaste åren, så maxbeloppet 131 miljarder är realistiskt.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin Kommittén för Mänskliga Rättigheter Box 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page