top of page

Psykiatrisk Gudfader erkände: "ADHD är ett utmärkt exempel på en fiktiv sjukdom."


Vi har på senare tid hört ett antal högt uppsatta psykiatriker erkänna att teorin om den ”kemiska obalansen i hjärnan” är en vandringssägen och inte bottnar i någon som helst vetenskap. Denna ”säljande slogan” utformades av en reklambyrå som anställts för att marknadsföra psykiatriska droger. Och nu kommer nästa våg av erkännande som gäller de fiktiva psykiatriska diagnoserna.

Under senare decennier har vi sett en explosiv tillväxt i märkliga psykiatriska diagnoser. Läkemedelsbolagen har inriktat sig på psykiatrin med sitt flum och brist på vetenskap för att kunna kränga sina droger. Det finns inget orsakssamband och inga biologiska tester av något slag som kan identifiera psykiska störningar som biologiska.

Många förstår att psykiatrin hittar på nya sjukdomar allteftersom de fortsätter att utveckla nya utgåvor av sin diagnosbibel DSM med närmare 400 ”psykiska sjukdomar och störningar”. Ingen går diagnosfri längre.

Man har inriktat sig på barnen då sympatin är stor och föräldrar är lätta att övertyga eftersom barnen ligger dem så nära. Tyvärr är politikerna lika lätta att dupera.

Psykiatrisk Gudfader erkände

För några år sedan erkände en av upphovsmännen till termen ADHD, några månader före sin död att: "ADHD är ett utmärkt exempel på en fiktiv sjukdom"

Efter att ha fyllt 87 år, så gjorde den amerikanske psykiatern dr Leon Eisenberg detta sensationella uttalande till den tyska veckotidningen Der Spiegel den 2 februari 2012. Sju månader senare dog han. Tydligen hade han bestämt sig för en avbön innan han lämnade.

Dr. Eisenberg var medlem i kommittén av psykiatriker inom American Psychiatric Association, APA, som utformade den andra versionen av diagnosbibeln DSM II år 1968. Han hade ursprungligen myntat termen "hyperkinetisk barndomsreaktion", som beskrevs av kommittén i konsensus och bekräftades av en liten klick APA-medlemmar som en psykisk störning, en ”obalans av hjärnkemikalier”. Senare ändrades termen till den aktuella ADHD.

Ändå finns det inga som helst biologiska bevis eller test för att avgöra exakt vilka kemikalier som skulle vara "ur balans" i hjärnan för ADHD – eller för någon psykisk störning överhuvudtaget.

Som professor Peter Gøtzsche, orförande för Nordiska Cochrane-institutet, uttryckte det:

Om det finns någon kemisk obalans så är det de psykiatriska drogerna som orsakar det.

Efter konferensen 1968 så har många, många miljoner barn och ungdomar drogats ner med amfetamin och amfetaminliknande droger.

Man räknar med att upp till 20 procent (en av fem) barn från dagis till högskolan och i fosterhem bara i USA har fått Ritalina. Ritalina kallas även ”kiddie-cocain” och har i flera studier visat sig ha samma euforiska effekter som kokain men med värre hjärnskadande potential.

Psykiatriker med kopplingar till läkemedelsbolag utgör nu 68 % av DSM-V kommittén (den senaste utgåvan). Big Pharma betalar psykiatriker för att leverera seminarier, fungera som konsulter eller skriva in sina kunder till sluttestning av nya läkemedel.

Några får upp till 100 000 dollar. Big Pharma betalade ut sammanlagt 250 000 000 dollar för dessa och andra professionella tjänster under åren 2009 och 2010.

Dr. Irwin Savodnik, biträdande klinisk professor i psykiatri vid UCLA School of Medicine, uttalade sig kortfattat om detta:

"Själva psykiatrins vokabulär definieras nu på alla nivåer av läkemedelsindustrin."

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA av Scientologi-kyrkan och psykiatriprofessor Thomas Szasz, världens mest kända psykiatrikritiker, och 1972 i Sverige, för att undersöka och avslöja övergrepp mot de mänskliga rättigheterna inom mentalhälsovården och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrinKommittén för Mänskliga RättigheterBox 6039 , 129 06 Hägersten

imagesCALOQXUG.jpg
bottom of page